Медовик варений з вареним згущеним молоком
До цього медовика чудово підійде сметанний або заварний крем, але з вареним згущеним молоком виходить дуже смачно – тісто має насичений карамельний смак і згущене молоко теж. Якщо використовуєте масляний крем, просочіть коржі сиропом.
Інгредієнти для медовика зі згущеним молоком
2 ст. ложки з чубком меду
1 ч. ложка соди
1 скл. цукру
2 ст. ложки води
2 ст. ложки масла
2 яйця
дрібка солі
2,5–3 скл борошна
- Для крему:
2 б. вареного згущеного молока
200 г масла.
Горіхи для посипання.
Приготуйте також торт “Мурашник” без випічки.
Як приготувати варений медовик
- Мед довести до кипіння на плиті. Потім додати цукор, соду, воду, сіль і на середньому вогні варити до отримання яскравого оранжевого кольору.
- Зняти з вогню, додати масло, перемішати й охолодити до 45–50 градусів. Відтак ввести яйця, розмішати. Всипати борошно і все ретельно перемішати.
- Тісто виходить не дуже густе і липне до рук, але більше, ніж в рецепті, борошна додавати не потрібно. Найбільша кількість – 3 скл., а в ідеалі – 2,5 скл.
- Тісто накрити і залишити на 1–2 год. За цей час воно охолоне, борошно набрякне, і тісто не буде прилипати до рук.
- На припорошений борошном стіл викласти тісто, поділити на 5–7 частин, розкотити коржі якомога тонше і випікати у нагрітій до 200 градусів духовці близько 8 хв.
- Обрізати краї відразу, поки коржі гарячі, інакше вони стануть дуже крихкими.
- Згущене молоко змішати з маслом і промазати коржі. Кількість згущеного молока і масла можна варіювати на смак, але масло потрібно класти обов’язково, щоб коржі краще просочилися. Посипати горіхами.
- Перемазаний тор не ставити відразу у холодильник: нехай кілька годин постоїть у теплі.
Скуштуйте також торт медово-шоколадний.