02.09.2015

Медовик варений з вареним згущеним молоком

До цього медовика чудово підійде сметанний або заварний крем, але з вареним згущеним молоком виходить дуже смачно – тісто має насичений карамельний смак і згущене молоко теж. Якщо використовуєте масляний крем, просочіть коржі сиропом.

Інгредієнти для медовика зі згущеним молоком

  • 2 ст. ложки з чубком меду

  • 1 ч. ложка соди

  • 1 скл. цукру

  • 2 ст. ложки води

  • 2 ст. ложки масла

  • 2 яйця

  • дрібка солі

  • 2,5–3 скл борошна

  • Для крему:
  • 2 б. вареного згущеного молока

  • 200 г масла.

  • Горіхи для посипання.

Приготуйте також торт “Мурашник” без випічки.

Як приготувати варений медовик

  • Мед довести до кипіння на плиті. Потім додати цукор, соду, воду, сіль і на середньому вогні варити до отримання яскравого оранжевого кольору.
  • Зняти з вогню, додати масло, перемішати й охолодити до 45–50 градусів. Відтак ввести яйця, розмішати. Всипати борошно і все ретельно перемішати.
  • Тісто виходить не дуже густе і липне до рук, але більше, ніж в рецепті, борошна додавати не потрібно. Найбільша кількість – 3 скл., а в ідеалі – 2,5 скл.
  • Тісто накрити і залишити на 1–2 год. За цей час воно охолоне, борошно набрякне, і тісто не буде прилипати до рук.
  • На припорошений борошном стіл викласти тісто, поділити на 5–7 частин, розкотити коржі якомога тонше і випікати у нагрітій до 200 градусів духовці близько 8 хв.
  • Обрізати краї відразу, поки коржі гарячі, інакше вони стануть дуже крихкими.
  • Згущене молоко змішати з маслом і промазати коржі. Кількість згущеного молока і масла можна варіювати на смак, але масло потрібно класти обов’язково, щоб коржі краще просочилися. Посипати горіхами.
  • Перемазаний тор не ставити відразу у холодильник: нехай кілька годин постоїть у теплі.

Скуштуйте також торт медово-шоколадний.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.