18.10.2015

Кавове морозиво

Усім кавоманам рецепт присвячується. Пам’ятайте, що домашнє морозиво не може тривалий час зберігатися в морозильній камері, адже з часом воно кристалізується. Тому готуйте стільки десерту, скільки з’їсте за один раз.

Інгредієнти для кавового морозива

  • 7 жовтків

  • 150 г цукру

  • 1 л 33% вершків

  • 3 ст. ложки кави

Радимо також приготувати вершкове морозиво зі згущеним молоком.

Як приготувати кавове морозиво

  • Жовтки збити з цукром. Вершки довести до кипіння, але не кип’ятити.
  • Заварити дуже міцну каву, тоненької цівкою влити у вершки, постійно помішуючи.
  • По ложці ввести вершково-кавову масу у збиті жовтки, на дуже малому вогні довести суміш до кипіння, постійно помішуючи.
  • Щойно загусне, зняти з вогню, охолодити до кімнатної температури, вилити у форми і поставити в морозилку, щогодини потрібно помішувати дерев’яною ложкою.

Скуштуйте також морозиво у домашніх умовах.

Вам сподобався рецепт кавового морозива? Напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.