Різотто з овочами
Різотто з італійської перекладається як «маленький рис». Це ‒ відома страва, що розповсюдилась світом з півночі Італії. А завдяки своєму смаку і можливості додавати в різоттто будь-які інгредієнти полюбилася і в Україні.
Ingredients
1,5 склянки круглозернового рису
1,5 літри курячого бульйону
2 помідори
200 грамів кабачків або цукіні
1 болгарський перець
зелень петрушки та кропу
200 грамів цибулі-порей
4 столові ложки оливкової олії
сіль, перець, італійські трави
3 столові ложки тертого пармезану
Сподобався рецепт? Спробуйте приготувати різотто з куркою.
Directions
- Кабачки ріжемо невеликими скибочками.
- Помідори ошпарюємо й знімаємо шкірку. Ріжемо їх і решту овочів кубиками.
- Виливаємо на пательню 2 столові ложки оливкової олії, протягом двох хвилин обсмажуємо перець, далі додаємо кабачки, смажимо ще 7 хвилин, додаємо помідори і смажимо протягом 5 хвилин.
- Солимо, перчимо, додаємо сухі італійські трави.
- На глибоку сковорідку виливаємо 2 ложки оливкової олії, пасеруємо порізану кружальцями цибулю, додаємо рис і обсмажуємо масу помішуючи протягом 3 хвилин.
- Виливаємо у сковорідку 1,5 склянки бульйону й тушкуємо до повного вбирання рідини. Потім доливаємо гарячий бульйон ще 2-3 рази. Перед останньою добавкою бульйону додаємо овочі.
- За потреби ‒ досолюємо й тушкуємо на малому вогні до готовності. Перед подачею посипаємо різотто зеленню та пармезаном.