Різотто з овочами

Різотто з італійської перекладається як «маленький рис». Це ‒ відома страва, що розповсюдилась світом з півночі Італії. А завдяки своєму смаку і можливості додавати в різоттто будь-які інгредієнти полюбилася і в Україні.

Ingredients

  • 1,5 склянки круглозернового рису

  • 1,5 літри курячого бульйону

  • 2 помідори

  • 200 грамів кабачків або цукіні

  • 1 болгарський перець

  • зелень петрушки та кропу

  • 200 грамів цибулі-порей

  • 4 столові ложки оливкової олії

  • сіль, перець, італійські трави

  • 3 столові ложки тертого пармезану

Сподобався рецепт? Спробуйте приготувати різотто з куркою.

Directions

  • Кабачки ріжемо невеликими скибочками.
  • Помідори ошпарюємо й знімаємо шкірку. Ріжемо їх і решту овочів кубиками.
  • Виливаємо на пательню 2 столові ложки оливкової олії, протягом двох хвилин обсмажуємо перець, далі додаємо кабачки, смажимо ще 7 хвилин, додаємо помідори і смажимо протягом 5 хвилин.
  • Солимо, перчимо, додаємо сухі італійські трави.
  • На глибоку сковорідку виливаємо 2 ложки оливкової олії, пасеруємо порізану кружальцями цибулю, додаємо рис і обсмажуємо масу помішуючи протягом 3 хвилин.
  • Виливаємо у сковорідку 1,5 склянки бульйону й тушкуємо до повного вбирання рідини. Потім доливаємо гарячий бульйон ще 2-3 рази. Перед останньою добавкою бульйону додаємо овочі.
  • За потреби ‒ досолюємо й тушкуємо на малому вогні до готовності. Перед подачею посипаємо різотто зеленню та пармезаном.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора