Рисові оладки з сиром
Ці оладки можна приготувати, якщо у вас залишилося трохи відвареного рису і вам шкода його викидати. А можна відварити рис і спеціально для оладок – вони варті того. Не пошкодуйте улюблених спецій – і звичайний сніданок перетвориться на справжнє свято смаку. Що робити далі – читайте у рецепті.
Інгредієнти для рисових оладок
150 грамів рису
150 грамів твердого сиру
3 яйця
50 грамів борошна
зелена цибуля
чорний мелений перець
червоний мелений перець
сіль
соняшникова олія для смаження
Можна також приготувати печінкові оладки.
Як приготувати рисово-сирні оладки
- Рис відварити до готовності й охолодити. Вбити у нього яйця, всипати борошно і перемішати. Додати потертий на грубу тертку сир, порізану цибулю, посолити й поперчити.
- Цю масу викладати ложкою на розігріту з олією сковороду і смажити оладки з обох боків до золотистого кольору.
- Подавати гарячими зі сметаною або як гарнір до овочів чи м’яса.
Радимо ще рецепт оладок із вівсянки.
Якщо страва прийшлася вам до смаку, поділіться своєю думкою про рецепт оладок з рису і сиру у коментарях.