Тістечко «Наполеон»
“Наполеон” з Наполеоном насправді не має нічого спільного. Але якби Наполеон скуштував “Наполеон”, високо оцінив би цей десерт.
Інгредієнти для тістечка
2 скл. борошна
2 жовтки
1 ч. ложка амоняку
4 ст. ложки сметани
0,5 скл. цукру.
- Для крему:
0,5 л сметани
3–4 ст. ложки цукрової пудри
горіхи або вишні без кісточок.
Приготуйте також тістечко “Картопля”.
Як приготувати "Наполеон"
- Замісити еластичне та м’яке тісто, розкачати завтовшки 0,5 см, вирізати кружечки, квадратики або прямокутники.
- Деко змастити маслом, духовку розігріти до 180 градусів. Випікати тістечка до готовності 15 хв. Маленьким ножем обережно в кожному печеві зробити знизу виїмку.
- Сметану збити з пудрою. У тістечко класти горіх або вишню, склеїти два докупи за допомогою крему, зверху також змастити сметаною. Обкачувати в крихтах від печива.
Скуштуйте також трюфельні тістечка.