Пісне томатне печиво
Солодке ароматне печиво з приємним помаранчевим відтінком додасть приємних хвилин під час чаювання з близькими серцю людьми. Мінімум інгредієнтів – максимум задоволення від готування і споживання. Хто сказав, що пісна їжа – це нудно і несмачно? Піст – це душевне смирення і спокій. А спокій там, де найрідніші люди – за чашкою чаю.
Інгредієнти для пісного печива
1 склянка томатного соку
1 склянка цукру
1 склянка рафінованої соняшникової олії
2 ч. ложки соди
щіпка солі
0,5 ч. ложки ванільного цукру
4-5 склянок борошна.
Рекомендуємо також рецепт пісного кексу “Зимова вишня”.
Як приготувати печиво на томатному соку
- Соду всипати в томатний сік і розколотити.
- Додати цукор, соняшникову олію і ще раз розмішати.
- Поступово ввести просіяне борошно і замісити м’яке тісто, що не липне до рук.
- Розкачати частину тіста в пласт товщиною 0,5-1 см (чим грубше тісто – тим м’якше печиво і навпаки).
- Видавити печиво фігурними формочками або порізати тісто ромбиками чи квадратиками.
- Деко застелити пергаментом для випікання і викласти на нього печиво.
- Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин. Якщо запікати довше – печиво може пересушитися і стати надто твердим.
- Готове печиво дістати з духовки, остудити і подати до чаю.
- Порада від ЇСТИ: на томатному соку можна приготувати солоне печиво, без додавання цукру. У такому разі в тісто варто додати ще 0,5 чайної ложки солі, а перед випіканням можна посипати печиво чищеним соняшниковим насінням або насінням кунжуту чи льону.
Спробуйте ще приготувати печиво на огірковому розсолі.
Сподобався рецепт пісного томатного печива? Маєте в записнику інші солодощі, які дозволено їсти у піст? Поділіться рецептами у коментарях.