Бананово-сирна запіканка на парі в мультиварці

Найніжніша за консистенцією запіканка з ледь помітним ароматом банана. Швидкий, навіть можна сказати миттєвий рецепт. Про дієтичність страви годі й говорити – її можна сміливо пропонувати і людям похилого віку, і малечі. Якщо ж у запіканку додати трішки кориці та полити згущеним молоком або розтопленим шоколадом, вона перетвориться на справжній десерт.


Інгредієнти для запіканки

250 г кисломолочного сиру

2 ст. ложки кукурудзяного борошна

1 ст. ложка цукру

0,25 ч. ложки кориці (за бажанням)

1 банан

1 яйце

75 мл молока.

 

Спробуйте ще приготувати сирну запіканку з гарбузом “Зебра”.

Як приготувати сирно-бананову запіканку на парі

У молоці замочити 2 столові ложки кукурудзяного борошна.

Додати яйце, цукор, сир і все змолоти у кухонному комбайні або блендері.

Додати порізаний банан.

Контейнер для пароварки, застелити фольгою, в тому числі й бортики.

Викласти в це імпровізоване «деко» сирну масу.

У мультикаструлю налити приблизно 750 мл води. Увімкнути мультиварку, вибрати режим «приготування на парі», час 30 хвилин.

Після звукового сигналу про закінчення приготування запіканку не діставати 15 хвилин.

Після цього викласти на тарілку, порізати на порційні шматочки, полити сметаною, рідким варенням або медом.

Порада від ЇСТИ: якщо під рукою не виявилося кукурудзяного борошна, можна змолоти в кавомолці кукурудзяну крупу або ж замінити її 1 ложкою картопляного крохмалю. Однак врахуйте, що колір у запіканки буде не такий сонячно-жовтий. Замість банану можна покласти будь-які ягоди або шматочки фруктів, окрім заморожених, оскільки їм знадобиться більше часу на приготування.

 

Рекомендуємо також рецепт морквяно-сирної запіканки у мультиварці.

Вам сподобався рецепт бананово-сирної запіканки на парі в мультиварці? Готуєте малечі подібну, але з іншими інгредієнтами? Розкажіть про свої секрети в коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone