27.11.2015

Бананово-сирна запіканка на парі в мультиварці

Найніжніша за консистенцією запіканка з ледь помітним ароматом банана. Швидкий, навіть можна сказати миттєвий рецепт. Про дієтичність страви годі й говорити – її можна сміливо пропонувати і людям похилого віку, і малечі. Якщо ж у запіканку додати трішки кориці та полити згущеним молоком або розтопленим шоколадом, вона перетвориться на справжній десерт.

Інгредієнти для запіканки

  • 250 г кисломолочного сиру

  • 2 ст. ложки кукурудзяного борошна

  • 1 ст. ложка цукру

  • 0,25 ч. ложки кориці (за бажанням)

  • 1 банан

  • 1 яйце

  • 75 мл молока

Спробуйте ще приготувати сирну запіканку з гарбузом “Зебра”.

Як приготувати сирно-бананову запіканку на парі

  • У молоці замочити 2 столові ложки кукурудзяного борошна.
  • Додати яйце, цукор, сир і все змолоти у кухонному комбайні або блендері.
  • Додати порізаний банан.
  • Контейнер для пароварки, застелити фольгою, в тому числі й бортики.
  • Викласти в це імпровізоване «деко» сирну масу.
  • У мультикаструлю налити приблизно 750 мл води. Увімкнути мультиварку, вибрати режим «приготування на парі», час 30 хвилин.
  • Після звукового сигналу про закінчення приготування запіканку не діставати 15 хвилин.
  • Після цього викласти на тарілку, порізати на порційні шматочки, полити сметаною, рідким варенням або медом.
  • Порада від ЇСТИ: якщо під рукою не виявилося кукурудзяного борошна, можна змолоти в кавомолці кукурудзяну крупу або ж замінити її 1 ложкою картопляного крохмалю. Однак врахуйте, що колір у запіканки буде не такий сонячно-жовтий. Замість банану можна покласти будь-які ягоди або шматочки фруктів, окрім заморожених, оскільки їм знадобиться більше часу на приготування.

Рекомендуємо також рецепт морквяно-сирної запіканки у мультиварці.

Вам сподобався рецепт бананово-сирної запіканки на парі в мультиварці? Готуєте малечі подібну, але з іншими інгредієнтами? Розкажіть про свої секрети в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.