Печиво на огірковому розсолі
Ви будете здивовані, але огірковий розсіл придатний не лише для приготування розсольника чи пампушок. Якщо у вас залишилося на дні банки трохи розсолу, спечіть солодке печиво за цим рецептом. Список продуктів – короткий і дешевий, а смак – просто чудовий. Переконайтеся самі.
Інгредієнти для солодкого печива
Радимо також рецепт домашнього вівсяного печива.
Як приготувати печиво на огірковому розсолі
- У миску влити розсіл, олію, насипати цукор, ванілін все ретельно перемішати.
- В окрему миску просіяти борошно і додати соду.
- З’єднати обидві маси і вимісити м’яке тісто.
- Залишити тісто на 15 хвилин «відпочити».
- Присипати стіл борошном і розкачати тісто в пласт – товщиною 5-7 мм. Вирізати фігурки формочками. Або пропустити тісто через м’ясорубку зі спеціальною насадкою.
- Розігріти духовку до 200 градусів.
- Деко змастити маслом або маргарином. Викласти печиво.
- Випікати печиво 10 хвилин, до золотистого кольору.
- У тісто для печива можна додати мак, кунжут, кокосову стружку або подрібнені горіхи.
Спробуйте ще приготувати галетне печиво (як “Марія”) в домашніх умовах.
Сподобався рецепт солодкого печива на огірковому розсолі? Опишіть ваші враження в коментарях.