03.10.2015

Печиво на огірковому розсолі

Ви будете здивовані, але огірковий розсіл придатний не лише для приготування розсольника чи пампушок. Якщо у вас залишилося на дні банки трохи розсолу, спечіть солодке печиво за цим рецептом. Список продуктів – короткий і дешевий, а смак – просто чудовий. Переконайтеся самі.

Інгредієнти для солодкого печива

  • 1 склянка огіркового розсолу

  • 1 склянка цукру

  • 150 мл олії

  • 3 склянки борошна

  • 1 ч.л. соди

  • ванілін на кінчику ножа.

Радимо також рецепт домашнього вівсяного печива. 

Як приготувати печиво на огірковому розсолі

  • У миску влити розсіл, олію, насипати цукор, ванілін все ретельно перемішати.
  • В окрему миску просіяти борошно і додати соду.
  • З’єднати обидві маси і вимісити м’яке тісто.
  • Залишити тісто на 15 хвилин «відпочити».
  • Присипати стіл борошном і розкачати тісто в пласт – товщиною 5-7 мм. Вирізати фігурки формочками. Або пропустити тісто через м’ясорубку зі спеціальною насадкою.
  • Розігріти духовку до 200 градусів.
  • Деко змастити маслом або маргарином. Викласти печиво.
  • Випікати печиво 10 хвилин, до золотистого кольору.
  • У тісто для печива можна додати мак, кунжут, кокосову стружку або подрібнені горіхи.

Спробуйте ще приготувати галетне печиво (як “Марія”) в домашніх умовах.

Сподобався рецепт солодкого печива на огірковому розсолі? Опишіть ваші враження в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.