12.09.2015

Пиріг із фрикадельками

Сьогодні на обід – пиріг. Але не на десерт. Адже начинка у ньому м’ясна, та ще й у вигляді фрикадельок. Ось – рецепт. Приготувати таке диво під силу не тільки кулінарам-професіоналам. Навіть якщо ви новачок – у вас все вдасться!

Інгредієнти для пирога

  • Тісто:
  • 3 яйця

  • 250 грамів сметани

  • 1 чайна ложка цукру

  • 1 чайна ложка розпушувача

  • 0,5 чайної ложки солі

  • 1,5 склянки борошна

  • Фрикадельки:
  • 450 грамів м’ясного фаршу

  • 1 цибулина

  • сіль

  • чорний мелений перець

  • 150 грамів твердого сиру (для посипання)

Можна також спробувати рецепт пирога з ковбасою та сиром.

Як приготувати пиріг із фрикадельками

  • Спочатку приготувати фрикадельки. Фарш змішати з тертою дрібно цибулею, посолити й поперчити. Сформувати з нього невеликі кульки, розкласти на тарілці і поставити у морозилку, щоб трохи примерзли.
  • Тепер готуємо тісто для пирога. Для цього яйця збити з сіллю, цукром, розпушувачем. Додати сметану і ще раз збити. Додати борошно. Тісто має бути густе, як на оладки.
  • Тісто вилити у форму, змащену маслом. У нього вдавити фрикадельки. Проміжки між фрикадельками засипати потертим на грубу тертку сиром.
  • Випікати пиріг приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Пропонуємо ще приготувати суп з фрикадельками та рисом.

Розкажіть, що ви думаєте про рецепт пирога з фрикадельками, у коментарях нижче.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.