23.05.2015

Пахлава

Цей десерт давно завоював місце у серці кожного ласуна. Загалом існує понад десяток рецептів пахлави. Спробуйте приготувати за одним із них. Відчуйте солодкий смак ностальгії.

Інгредієнти для пахлави

Спробуйте ще приготувати шоколадно-медовий манник з горіхами.

Як приготувати пахлаву

  • До борошна додати цукор, соду та яйце, все перемішати.
  • Потрібно розігріти молоко і гарячим влити до борошна, ретельно перемішуючи, щоб тісто вийшло крутим.
  • Витримати 1 год, потім сформувати тонкий шар тіста. На лист, змащений маслом, викласти перший шар тіста, посипавши його подрібненими горіхами та цукром, накрити другим шаром тіста, знову змастити розтопленим маслом. Таким чином зробити кілька шарів.
  • Пахлаву розрізати на ромби і змазати жовтком, змішаним із шафраном. На кожен шматочок вкласти половинку волоського горіха.
  • Випікати пахлаву потрібно в духовці протягом 35–40 хв за температури 200 градусів.
  • Найкраще пахлава смакує з міцною кавою або м’ятним чаєм.

Рекомендуємо також рецепт печива-безе з горіхами.

Якщо вам сподобався рецепт солодкої медової пахлави з горіхами, будь ласка, прокоментуйте його та поширте в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.