Варення із полуниці
Якщо полуниці наїлися уже вдосталь – час подумати і про те, що їстимемо взимку. Звісно, полуницю, точніше, полуничне варення. Як його приготувати – читайте у рецепті.
Можна також спробувати рецепт полуничного морозива.
Як приготувати полуничне варення
- Ягоди помити, добре відцідити воду. Бажано розкласти їх на тканині, яка б добре увібрала вологу. Після цього полуницю очистити від плодоніжок.
- Якщо ягоди великі, розрізаємо їх кілька шматочків.
- Викласти їх у посудину із товстим дном і засипати 1 кг цукру. Відставити майбутнє варення на 6-7 годин, аби полуниця пустила сік.
- Тепер ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Ягід не мішати, а лише струшувати. Піну, яка з’являтиметься, потрібно ложкою або шумівкою забирати. Додати ще 400 грамів цукру і кип’ятити на легкому вогні 10 хвилин.
- Варення відставляємо на кілька годин.
- Вдруге кип’ятимо, як і попередній раз. Додаємо 300 грамів цукру, 10 хвилин варимо, відставляємо.
- Через 5-6 годин заварюємо варення третій раз, додаємо решту – 300 грамів – цукру, варимо 5 хвилин.
- Після цього варення розлити у стерильні півлітрові банки, закатати металевими кришками і закутати у товсту ковдру.
Радимо рецепт полуничних тістечок.