Osteria Francescana – найкращий ресторан Італії

Цей заклад знаходиться у місті Модена в Італії й, без сумніву, заслуговує найкращих оцінок, на які не скупляться відвідувачі та ресторанні експерти. Osteria Francescana входить до п’ятірки найкращих ресторанів світу за версією World’s 50 Best Restaurant та є володарем трьох мішленівських зірок. Заклад також визнано найкращим рестораном Італії. Попри значну популярність, у Osteria Francescana всього 36 столиків, кожен з яких розписаний на кілька місяців вперед.

Очевидно, що таку популярність заклад заслужив завдяки шеф-кухареві, що чаклує на кухні ресторану. Це ‒ Масімо Ботура, відомий італійський ресторатор. Інколи він дає у ресторані майстер-класи для інших кухарів, які з’їжджаються зі всього світу, аби отримати урок від метра італійської кухні.

massimo-bottura (1)

Екстер’єр ресторану дуже непоказний: заклад розташовується на невеличкій вуличці у центрі міста, поблизу соборної площі. На те, що це культовий заклад Італії вказує лиш скромний напис «Osteria Francescana».

DSC_8159

Інтер’єр закладу також не відзначається особливою розкішшю, проте відвідувачі називають його дуже вишуканим. На білих стінах можна роздивитися фото відомих людей, що побували у закладі. Круглі столи прикрашають білі скатертини та букети квітів. Поки гості чекають замовлення, для них приносять старовинні срібні прибори та тацю, якій понад 150 років, із чотирма видами хліба, який печуть у закладі.

interer-restorana-ochen-skromnyiy-no-v-to-zhe-vremya-ochen-izyiskannyiy

Шеф-кухар Масімо Ботура славиться експериментами у приготуванні та подачі страв, тому аби зробити замовлення, варто проконсультуватися у офіціанта. Це ж стосується і вибору вин. У Osteria Francescana вам точно знадобиться допомога сомельє, адже винна карта складається із 1300 позицій. До кожної страви у меню є своєрідна інструкція, яка детально пояснює, як потрібно цю страву споживати та яке вино ідеально доповнить вашу вечерю.

kulinarnyie-shedevryi-massimo-botturyi-

Коронною стравою шеф-кухаря та, відповідно, закладу є авторський салат «Цезар». При його приготуванні замість традиційної гірчиці та яєчного жовтка використовується яйце, яке підвішують у повітрі на декілька тижнів, доки воно за запахом буде нагадувати трюфелі. Цей інгредієнт натирають у салат.

Також серед шедеврів шефа ‒ зварене на пару яйце без шкарлупи з чорною ікрою, лангуст запечений у яєчному жовтку, фуа-гра з обсмаженим мигдалем та бальзамічним оцтом. Доповнює страви пармезан чотирьох видів.

Середній чек на одну людину в Osteria Francescana складає близько 150 євро.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора