Меренговий рулет | Рецепт з маскарпоне, малиною та вишнею

Як приготувати меренговий рулет з вершковим сиром та ягодами? Спробуйте легкий рецепт з сиром маскарпоне, малиною та вишнею в домашніх умовах.

Рулет на основі меренги, не так давно став одним з популярних десертів, створений був за мотивами торта Павлова. І не дивно, адже готувати його просто та швидко, отримуючи в результаті смачний рулет, який ідеально доповнить святковий стіл. Головним плюсом є те, що він не містить глютену. Готувати його можна круглий рік, влітку використовувати свіжі ягідні плоди, а взимку підійдуть консервовані фрукти або морожені ягоди.

Як приготувати меренговий рулет

Можете використати будь-які інші фрукти чи ягоди. Не обов’язково робити ягідний джем, адже якщо є свіжі плоди, можна просто посипати ними поверхню коржа. Для подачі на святковий стіл, рекомендуємо обрізати нерівні краї.

Декорувати можна по-різному: посипати тертим шоколадом або мигдальними пелюстками, горіхами, прикрасити свіжими ягодами, фруктами, гілочкою м’яти. Також, смачно виходить зі свіжою полуницею, але якщо вона надто кисла, наріжте її шматочками та посипте цукровою пудрою.

Ingredients

  • 5 яєчних білків

  • 200 г. цукру

  • 2 ч. л. лимонного соку

  • 1 ст. л.крохмалю

  • Для сирного крему:
    200 г. сиру “Маскарпоне”

  • 200 г. вершків 33%

  • 2 ст. л. цукрової пудри

  • Дрібка солі

  • ванілін за смаком

  • Ягідна начинка:
    100 г. малинового пюре

  • 200 г. вишні

  • 25 г. кукурудзяного крохмалю

  • 50 г. цукру

Спробуйте, бісквітний рулет з полуницею.

Directions

  • Білки збивати на малій швидкості до легкої піни, приблизно хвилину. Потім, збільшити швидкість і довести до м’яких піків (щоб піна була густою, але при нахилі витікала миски).
  • Не зупиняючись, додаємо цукор. Коли піна стала густою, додаємо крохмаль, ванілін та лимонний сік. Збиваємо протягом 2 хвилин.
  • Деко потрібно застелити пергаментом та змастити вершковим маслом або олією. Вилити білкову масу, розподілити по поверхні, щоб утворився прямокутник та відправити у духовку на 20-25 хвилин при температурі 170°C.
  • Крем для рулету. З’єднуємо вершки, сир “Маскарпоне”, цукрову пудру. Збиваємо міксером до густої структури.
  • Готовий корж охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою та перевертаємо. Зверху викладаємо 2/3 крему.
  • У глибокій мисці з’єднуємо малинове пюре, вишню, 50 г цукру та 25 г. крохмалю. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння постійно помішуючи. Залишаємо охолоджуватись.
  • Коли джем повністю охолоне, розподіляємо його по всій поверхні коржа, змащеним сирною начинкою.
  • Обережно формуємо рулет. Поверхню, з усіх боків змащуємо кремом що залишився. Відправляємо в холодильник на 1-2 години.

Рекомендуємо, бісквітний рулет з бананом.

Поради від “Їсти”. Дуже обережно відділяйте яйця, щоб жодна капля жовтка не потрапила у білкову масу, в протилежному випадку, вони не зіб’ються в густу піну. Ємність, в якій збиватимете, повинна бути чистою та сухою, Для більшої впевненості, протріть паперовим рушником, змоченим у воді з лимонною кислотою, після чого протерти сухою серветкою.

Меренгове тісто викладати потрібно товстим шаром, так як при випіканні вона підіймається, а при охолодженні – опускається, тоді, корж важко буде зняти з деко, і він вийде сухим та не зовсім м’яким.

Цукор, можете замінити цукровою пудрою, так вона швидше розчиниться під час збивання. При перемазуванні, залишіть відстань від країв рулету. Це потрібно для того, щоб при згортанні, крем не вилізав.

Для того щоб у вас вийшов акуратний меренговий рулет, починайте його згортати разом з пергаментом, щоб не зруйнувати його ніжну структуру руками.

Пропонуємо ще, рецепт бісквітного рулета з повидлом нашвидкуруч.

Теги: