Медовик за бабусиним рецептом
Вибираючи мед для випічки, майте на увазі, що смак темного меду буде помітніший у торті, він дасть сильніший аромат. Приготуйте медовик – це просто!
Інгредієнти для медовика
3 яйця
1 скл цукру
3 ст. ложки меду
100 г масла
2 ч. ложки соди
борошно
- Для крему:
700–800 г сметани
цукор
Приготуйте також простий і дуже вдалий бісквіт.
Як приготувати медовик за бабусиним рецептом
- Збити яйця з цукром, додати мeд, масло, погашену соду. Поставити всe на водяну баню на 7 хв, постійно помішувати.
- Дати суміші трохи охолонути, і додаючи борошно, вимісити тісто, розділити його на 12 рівних частин і розкотити кожну товщиною, як на локшину.
- Вирізати коло потрібного діаметру прямо на деку або вирізати коржі під розмір тарілочки відразу після випікання, поки вони тeплі.
- Коржі випікати приблизно по 3 хв. Остиглі коржі перемазати кремом, посипати подрібненим арахісом (або волоськими горіхами), поставити в холодильник на ніч. Для крему: сметану збити з цукром.
- Сметана повинна має бути дуже холодна. Головне – не збити до утворення масла. До магазинної сметани слід додати загусник.
Скуштуйте також майже бісквітний торт із сухарів.