21.10.2015

Маківник у шоколаді

А ви знаєте, як за 20 хвилин будень перетворити на свято? Приготувати щось смачненьке, наприклад, маківник. Готуючи пиріг за цим рецептом, ви витратите мінімум часу і зусиль. А результат буде розкішним.

Інгредієнти для маківника

  • 150 г маргарину

  • 2 жовтки

  • 100 г цукрової пудри

  • 150 г борошна

  • 1 ч. ложка розпушувача

  • 2 білки

  • Для начинки:
  • 3 скл. маку

  • 1 ч. ложка розпушувача

  • 4-5 яєць

  • 300 г цукрової пудри

  • 150 г масла

  • 4–5 ст. ложок манки або крохмалю

  • Для шоколаду:
  • по 3 ст. ложки сметани, цукру і какао

  • 50 г масла

Радимо також приготувати завиванець із маком у хлібопічці.

Як приготувати маківник у шоколаді

  • Маграрин розтерти з пудрою, додати жовтки, розтерти ще трохи та всипати борошно з розпушувачем.
  • Замісити тісто, насамкінець додавши збиті білки. Викласти тісто на деко, посипати сухарями, зверху викласти макову начинку.
  • Мак запарити та перемолоти, додати збиті у міцну піну жовтки, потім манку, перемішати. Через 10 хв додати розтоплене масло, розпушувач, ретельно вимішати, а насамкінець акуратно ввести піну з білків.
  • Випікати маківник за температури 180-200 градусів. Охолоджений полити шоколадом (розтопити все, щоб розчинився цукор, додати масло).

Скуштуйте також яблучну шарлотку з маком.

Якщо вам сподобався рецепт маківника у шоколаді, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.