Домашній «Лімончелло»

Цей чудовий напій жовтого кольору із лимонним смаком – візитівка Італії. Він популярний не тільки на батьківщині, а й добре відомий в усьому світі. Його доволі просто приготувати власноруч.
Ingredients
5–6 лимонів середнього розміру
0,5 л спирту (краще) або 0,7 л горілки
500 мл бутильованої води
300–450 г цукру
Спробуйте також приготувати лікер “Бейліз” у домашніх умовах.
Directions
- Лимони ретельно промити, залити водою, додати у воду 1 ст. ложку соди і залишити мінімум на ніч.
- Насухо витерти, зрізати цедру – верхню жовту частину шкірки.
- Дуже важливо не зачепити білу м’якоть, інакше лікер буде гірким. Цедру скласти в трилітрову банку і залити горілкою.
- Щільно закрити капроновою кришкою.
- Настоювати 15–20 днів у теплому темному місці, щодня збовтувати.
- Відтак відфільтрувати пожовклий спирт, цедру викинути.
- Приготувати сироп: у каструлю з підігрітою водою всипати цукор і варити до повного його розчинення, охолодити до кімнатної температури, влити у лимонний спирт, перемішати, герметично закрити і залишити на місяць.
- Потім профільтрувати через марлю, складену у 10 шарів, і розлити у пляшки. Настояти ще місяць. Можна пити.
Подають «Лімончелло» дуже холодним у високих чарках, заздалегідь заморожених у морозилці.
Варто спробувати приготувати ще й кавовий лікер.