На своїй мікрохвилі: п’ять рецептів страв за п’ять хвилин у НВЧ-печі

Не любите годинами стояти біля плити, але запихатися бутербродами – то не ваш стиль? Тоді вам сюди – до мікрохвильовки! Приготування цих смачнючих витребеньок займає лічені хвилини. І це – буквально.


1. Грінки в чашці по-французьки (3 хвилини)

грінки

Щоб приготувати французькі грінки, треба відрізати кілька скибок багета (підійде білий хліб або й здобна булка) і порізати їх кубиками. Чашку змастити зсередини вершковим маслом, маленький шматочок масла залишити на дні. Насипати в чашку хлібні кубики. В іншій посудині розколотити 1 яйце, 3 столові ложки молока, по щіпці кориці і ванільного цукру. Розбовтати як слід, вилити в чашку зі шматочками булки, почекати хвилину, щоб тісто просочилося яєчною сумішшю. Поставити чашку в мікрохвильовку максимум на 3 хвилини.

Читати рецепт шоколадного кексу в мікрохвильовці.

2. Запечений лосось (5 хвилин)

лосось

Покласти філе лосося на тарілку шкіркою донизу, посипати сіллю і перцем. Змішати 1 ст. ложку сметани з 1 ст. ложкою гірчиці, змастити цим соусом рибу. Покласти зверху скибочку лимона, накрити тарілкою. Поставити в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Готову рибу прикрасити гілочкою свіжої петрушки або розмарину.

Спробуйте також приготувати брауні в мікрохвильовці.

3. Кіш з помідорами у кружці (2 хвилини)

киш з помідорами

1 ст. ложку вершкового масла розтопити в мікрохвильовці і відставити. 1 помідор порізати не дуже дрібно. Покришити хліб дрібними шматочками у глибоку мисочку, щоб він зайняв приблизно 1/8 обсягу. У кружку розбити яйце, додати 2 ст. ложки молока, розтоплене масло, посолити, поперчити, розмішати виделкою до однорідності. Туди ж додати хліб, помідори, нарізану зелену цибулю, зверху покласти щіпку тертого сиру. Не перемішувати. Поставити кухоль у мікрохвильовку, на високій потужності випікати 2 хвилини. Замість помідора можна порізати печерички.

Прочитайте ще рецепт міні-піц нашвидкуруч.

4. Перець, фарширований яйцем та сиром (5 хвилин)

перец

Перець треба взяти такий, щоб він міг стояти вертикально, слугуючи посудиною. Обережно вирізати зелені хвостики, вибрати насіння. Розбити в кухоль два яйця, додати молоко, тертий сир і дрібно порізану зелень. Змішати до однорідності. Залити цю суміш в перчини не до країв. Запікати в мікрохвильовці від 3 до 5 хвилин.

Рецепт болгарського перцю, фаршированого сиром та морквою.

5. Яблучний десерт (4 хвилини)

яблуко

Яблука розрізати навпіл, вибрати серединку з насінням, в ямки насипати трохи цукру, по щіпці кориці. Накрити тарілкою, випікати в мікрохвильовці 3-4 хвилини (залежно від потужності і від бажаної м’якості яблук). При подачі полити медом або згущеним молоком.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора