Квасолевий паштет з горіхами по-грузинськи
Незважаючи на те, що страва пісна, вона дуже ситна та багата на білок і клітковину. А ще квасолево-горіховий паштет за цим рецептом неймовірно смачний. Густий, пишний, з ледь вловимим ароматом часнику, він підійде для легкого перекусу та фуршетного столу. Просто намастіть паштет на маленькі грінки, крекер або скибочки чорного хліба і прикрасьте, наприклад, оливкою.
Інгредієнти для квасолевого паштету
1 склянка сухої квасолі (бажано червоної – тоді колір паштету буде більш насичений)
1 склянка ядер волоських горіхів
1 цибулина
2 зубці часнику
пучок свіжої петрушки
лавровий лист
0,5 чайної ложки приправи «Хмелі-сунелі»
чорний мелений перець, сіль на смак
соняшникова олія для смаження
Рекомендуємо також приготувати класичний печінковий паштет.
Як приготувати паштет із квасолі з горіхами
- Квасолю замочити у холодній воді на 3-5 годин, щогодини змінюючи воду, або на ніч.
- Перед варінням ще раз змінити воду, покласти в каструлю 2-3 лаврові листки і поставити на вогонь. Посолити в самому кінці, коли квасоля майже готова. З готової квасолі злити воду у склянку і відставити.
- Ядра горіхів обсмажити на сухій гарячі сковороді протягом 5 хв.
- Цибулину дрібно порізати і обсмажити на розігрітій пательні в невеликій кількості олії до золотистого кольору.
- Часник видушити через часниковий прес або потерти на найдрібнішій тертці.
- До вареної квасолі додати цибулю, часник, горіхи, сіль, порізану зелень, спеції та змолоти у блендері до пюреподібного стану. Якщо маса виходить надто густа і сухувата, додати трішки води, в якій варилася квасоля. У холодильнику паштет загусне ще більше.
- Готовий паштет намастити на скибки хліба або на підсмажені грінки та подати, прикрасивши листочками петрушки або кружальцем огірка.
Спробуйте ще приготувати квасолевий паштет з кунжутом.
Якщо вам посмакував рецепт квасолевого паштету з горіхами, поділіться ним зі своїми друзями у соцмережах та розкажіть про свої враження.