Рокот-крумплі
Це дуже смачна, поживна угорська національна страва, яку можна скуштувати на Закарпатті або ж приготувати власноруч з простих продуктів. Занотовуйте рецепт картопляної страви!
Інгредієнти для рокот-крумплі
1 кг картоплі
5–6 яєць
200 г ковбаси копченої
смалець
300 г сметани
твердий сир
сіль, перець чорний, паприка
Приготуйте також молоду картоплю з курятиною в мультиварці.
Як приготувати рокот-крумплі
- Картоплю відварити в кожушку у підсоленій воді до готовності, охолодити, почистити, порізати кружальцями.
- Круто зварені яйця та обчищену ковбасу теж порізати кружальцями. Сир натерти.
- На змащене смальцем деко з високими бортами викласти шарами нарізані кружальцями картоплю, потім яйця.
- Далі посолити, покласти ковбасу, сир, посипати чорним перцем і паприкою.
- У такій послідовності викладати наступні шари. Верхнім шаром повинна бути картопля, яку слід залити розтопленим смальцем та сметаною, притрусити сиром, поставити у розігріту духовку і запекти до готовності, щоб картопля зверху стала рум’яною.
Спробуйте також запіканку з картоплі та сиру.
Якщо вам сподобався рецепт рокот-крумплів по-угорськи, поділіться враженнями у коментарях.