Рокот-крумплі

Це дуже смачна, поживна угорська національна страва, яку можна скуштувати на Закарпатті або ж приготувати власноруч з простих продуктів. Занотовуйте рецепт картопляної страви!

Інгредієнти для рокот-крумплі

  • 1 кг картоплі

  • 5–6 яєць

  • 200 г ковбаси копченої

  • смалець

  • 300 г сметани

  • твердий сир

  • сіль, перець чорний, паприка

Приготуйте також молоду картоплю з курятиною в мультиварці.

Як приготувати рокот-крумплі

  • Картоплю відварити в кожушку у підсоленій воді до готовності, охолодити, почистити, порізати кружальцями.
  • Круто зварені яйця та обчищену ковбасу теж порізати кружальцями. Сир натерти.
  • На змащене смальцем деко з високими бортами викласти шарами нарізані кружальцями картоплю, потім яйця.
  • Далі посолити, покласти ковбасу, сир, посипати чорним перцем і паприкою.
  • У такій послідовності викладати наступні шари. Верхнім шаром повинна бути картопля, яку слід залити розтопленим смальцем та сметаною, притрусити сиром, поставити у розігріту духовку і запекти до готовності, щоб картопля зверху стала рум’яною.

Спробуйте також запіканку з картоплі та сиру.

Якщо вам сподобався рецепт рокот-крумплів по-угорськи, поділіться враженнями у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора