Котлети з гарбуза | Рецепт з курячим фаршем vs пісний

Як приготувати смачні котлети з гарбуза? Пропонуємо топ 2 рецепти страв: з курячим фаршем та гарбузом або пісні гарбузові котлети з картоплею. Вони вважаються дієтичними, чудово підходять для здорового харчування, і містять мінімум жирів та вуглеводів.
Якщо котлети з кабачків – літній варіант, то гарбузові котлети, ідеально впишуться в осіннє меню. Також, ви дізнаєтесь кілька порад, які допоможуть правильно приготувати смачні котлети.
Як приготувати котлети з гарбуза
Гарбуз – один з найкращих дарів осені, з якого можна приготувати різноманітні смачні та корисні страви. Його використовують як основу, для приготування соковитих котлет. Плід обирайте яскраво помаранчевого кольору, в ньому більша кількість вітаміну А, проте не підійдуть для харчування маленькі декоративні гарбузи. За можливості, у фарш додавайте пряні спеції та свіжу зелень, це надасть їм яскравого смаку та аромату, а використання паніровки – хрусткими із золотистою скоринкою.
Спробуйте тепер приготувати з цього плоду, пісні овочеві котлетки та м’ясні з курячим фаршем. Їх можна не лише смажити, а й запікати в духовц, або ж готувати на пару
Пісні котлети з гарбуза

Котлети, для більшої користі, можна запекти в духовці. Якщо гарбузова маса виявилась занадто рідкою, можна збільшити кількість манки, яка зможе ввібрати зайву вологу, але після цього потрібно залишити масу на 10-15 хвилин, щоб під час прийому їжі, манна крупа не хрумтіла на зубах.
Обсмажувати потрібно після того, коли олія добре нагріється, інакше погано прогрітий жир швидко вбирається в панірування, тим самим котлети можуть приставати. Подавати в гарячому вигляді з легким, овочевим гарніром і сметанним соусом з часником та зеленню.
Інгредієнти для пісних гарбузовий котлет
350 г. гарбуза
350 г. картоплі
4 ст. л. пшеничного борошна
100 г. панірувальних сухарів
сіль, перець за смаком
Спробуйте, картопляні котлети.
Приготування пісної страви
- Гарбуз та кароплю очистіть. Потріть їх на дрібній тертці. Перемішайте.
- Відіжміть зайву рідину, додайте борошно, сіль та перець та ретельно вимішайте. Маса має нагадувати звичайний фарш.
- Сформуйте котлетки, обваляйе їх в панірувальних сухарях та обсмажте на сковорідці з обох сторін.
Гарбузові котлети з курячого фаршу

Деко також, потрібно добре змастити олією, щоб курячі котлети не прилипали. Фарш можна взяти і свинний, але для цього краще зробити його власноруч, а не купувати готовий, адже в ньому часто міститься багато жиру, також можна змішати: курячий та свинний фарш. Ліпити м’ясні кульки рекомендуємо змоченими у холодній воді руками.
Гарбуз можна пропустити через м’ясорубку, але в такому випадку буде багато зайвого соку, тому я натираю його на тертці з великими отворами. Панірувати краще в білих сухарях, дрібного помелу, якщо їх у вас нема, то можна використати манку або борошно. Подавати гарячими, посипавши дрібно порізаною зеленню та з свіжими овочами.
Інгредієнти для м'ясних гарбузових котлет
500 г. курячого фаршу
300 г. гарбуза
2 яйця
1 цибулина (краще червона)
1-2 ст. л. панірувальних сухарів
Спеції: хмелі-сунелі, паприка, коріандр, гранульований часник, сіль та перець
Приготуйте, м’ясні котлети з вівсяними пластівцями.
Приготування котлет в духовці
- Гарбуз натерти на середній тертці.
- Додати фарш, яйця, дрібно нарізану цибулю, спеції та панірувальні сухарі. Ретельно перемішати.
- Сформувати котлеки та викласти на деко, застелене пергаментом. Трішки збризнути оливковою олією.
- Запікати при температурі 190ºС до золотистості.
Рекомендуємо, страви з гарбуза в духовці та мультиварці.
Готувати можна з сирої. смаженої, або трохи запеченої м’якоті осіннього плоду. Для урізноманітнення смаку можете додати в овочевий фарш пластівці, гриби, сир. Чим ретельніше вимішуватимете фарш, тим краща буде його еластичніть, завдяки цьому, гарбузові котлети не розваляться під час смаження чи запікання.