«Копчена» скумбрія у домашніх умовах

Якщо ви не байдужі до рибних страв, то неодмінно полюбляєте копчену рибку. І також добре знаєте, що куплена жирна тушка скумбрії у копченому вигляді смакує чи не найкраще. Ще б знати, у яких умовах вона коптилася, транспортувалася та зберігалася… Тільки приготована власними руками риба може гарантувати її стовідсоткову якість! Тож зберігайте рецепт.
Ingredients
Спробуйте ще приготувати скумбрію, запечену в банці.
Directions
- Почистити рибини: відрізати голови, розрізати черевце і добре вичистити нутрощі, видалити чорну плівку зі стінок черевця, ретельно промити.
- Воду (1 літр) поставити на вогонь та довести до кипіння. Цибулиння промити та покласти в окріп. Поварити на помірному вогні 10 хвилин, зняти з вогню. Дати настоятися 10 хвилин, процідити.
- Заварити пакетики чаю в 150 мл окропу.
- У процідженому відварі цибулиння розчинити сіль, цукор, додати заварений чай, перець, коріандр і лавровий лист, ще раз довести все до кипіння, закрити кришкою і повністю охолодити.
- Охолодженим розсолом залити почищену скумбрію так, щоб він повністю покривав рибини (на цьому етапі у розсіл за бажанням можна додати 1 ч. ложку «рідкого диму»).
- Винести в прохолодне місце і залишити на три доби.
- Готову «копчену» скумбрію дістати з розсолу, підвісити за хвостик години на три, щоб повністю стекла рідина і підсохла шкірка.
- Сухі рибини змастити олією та порізати на порційні шматочки.
Рекомендуємо також рецепт домашньої соленої скумбрії.
Якщо вам сподобався рецепт “копченої” скумбрії по-домашньому, будь ласка, опишіть свої враження від страви в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.