30.04.2015

Картопля, запечена в топленому маслі

Рецепт, що складається із двох інгредієнтів, а смакує просто неперевершено. Якщо ви зазвичай смажите чи печете картоплю на олії – вам буде з чим порівняти. До того ж, топлене масло дуже корисне. 

Інгредієнти

  • 5 середніх картоплин

  • 4-5 ст. ложок топленого масла

  • сіль, мелений чорний перець

Рекомендуємо також простий рецепт картоплі запеченої в духовці.

Приготування

  • Духовку нагріти до 230 градусів. Пательню щедро змастити топленим маслом.
  • Картоплю вимити, почистити, порізати скибочками завтовшки 3-5 мм.
  • Рівномірно викласти скибочки картоплі на дно сковороди шарами, кожен посипаючи сіллю, перцем та щедро поливаючи розігрітим розтопленим маслом. Поставити на плиту і на середньому вогні обсмажити картоплю хвилин 10. Не перемішувати.
  • Накрити пательню кришкою і помістити в духовку на півгодини.
  • Через 30 хв. проткнути шматочок картоплини зубочисткою – якщо сирувата, зменшити вогонь і потримати в духовці ще хвилин 7-10.
  • Перед подачею добре струснути пательню, щоб уся картопля рівномірно покрилася маслом. Викласти картоплю підсмаженою скоринкою догори. Притрусити посіченою зеленню.

Спробуйте ще приготувати картоплю під часниковим соусом.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.