Картопля, запечена в топленому маслі

Поділитись публікацією:

Рецепт, що складається із двох інгредієнтів, а смакує просто неперевершено. Якщо ви зазвичай смажите чи печете картоплю на олії – вам буде з чим порівняти. До того ж, топлене масло дуже корисне. 

Ingredients

Рекомендуємо також простий рецепт картоплі запеченої в духовці.

Directions

  • Духовку нагріти до 230 градусів. Пательню щедро змастити топленим маслом.
  • Картоплю вимити, почистити, порізати скибочками завтовшки 3-5 мм.
  • Рівномірно викласти скибочки картоплі на дно сковороди шарами, кожен посипаючи сіллю, перцем та щедро поливаючи розігрітим розтопленим маслом. Поставити на плиту і на середньому вогні обсмажити картоплю хвилин 10. Не перемішувати.
  • Накрити пательню кришкою і помістити в духовку на півгодини.
  • Через 30 хв. проткнути шматочок картоплини зубочисткою – якщо сирувата, зменшити вогонь і потримати в духовці ще хвилин 7-10.
  • Перед подачею добре струснути пательню, щоб уся картопля рівномірно покрилася маслом. Викласти картоплю підсмаженою скоринкою догори. Притрусити посіченою зеленню.

Спробуйте ще приготувати картоплю під часниковим соусом.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...