Капуста маринована
Маринована капусточка за нашим рецептом стане чудовою начинкою для пирогів, її можна тушкувати і додавати до борщу. Одне слово, річ універсальна.
Інгредієнти для маринованої капусти
- На трилітрову банку:
2,5 кг капусти
1 морквина
3 лаврових листка
15 горошин чорного перцю
кориця на кінчику ножа
3 ч. ложку 70 % оцту
1,2 л розсолу (в 1 л води розчинити по 50 г солі і цукру).
Приготуйте також капусту у медовій заливці.
Як приготувати мариновану капусту
- Капусту нашаткувати, моркву порізати тонкими довгими брусочками, перемішати, укласти не дуже щільно в банки, залити окропом і залишити остигати.
- Тим часом приготувати розсіл: закип’ятити воду зі спеціями, кип’ятити 1 хв.
- Злити воду з банок з капустою, залити маринадом, додати оцет, закатати. Помішати, щоб оцет рівномірно розподілився по банці.
Скуштуйте також квашену капусту про запас.
Рецепт маринованої капусти – випробуваний багатьма господинями. Якщо вам сподобалось – прокоментуйте це на сайті та в соцмережах.