09.09.2015

Капуста маринована

Маринована капусточка за нашим рецептом стане чудовою начинкою для пирогів, її можна тушкувати і додавати до борщу. Одне слово, річ універсальна.

Інгредієнти для маринованої капусти

  • На трилітрову банку:
  • 2,5 кг капусти

  • 1 морквина

  • 3 лаврових листка

  • 15 горошин чорного перцю

  • кориця на кінчику ножа

  • 3 ч. ложку 70 % оцту

  • 1,2 л розсолу (в 1 л води розчинити по 50 г солі і цукру).

Приготуйте також капусту у медовій заливці.

Як приготувати мариновану капусту

  • Капусту нашаткувати, моркву порізати тонкими довгими брусочками, перемішати, укласти не дуже щільно в банки, залити окропом і залишити остигати.
  • Тим часом приготувати розсіл: закип’ятити воду зі спеціями, кип’ятити 1 хв.
  • Злити воду з банок з капустою, залити маринадом, додати оцет, закатати. Помішати, щоб оцет рівномірно розподілився по банці.

Скуштуйте також квашену капусту про запас.

Рецепт маринованої капусти – випробуваний багатьма господинями. Якщо вам сподобалось – прокоментуйте це на сайті та в соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.