Качка в духовці з яблуками | Рецепти страв на день народження

Качка в духовці з яблуками — це крута страва на день народження. Тому сьогодні, пропонуємо 2 рецепти фаршированої качки з хурмою і апельсинами. Ми поділимось чудовим рецептом маринаду на качку, з медом та гірчицею. Дізнайтеся, як запекти качку в духовці, щоб не була сухою.

Качине м’ясо – ідеальне для приготування в духовці. А кисло-солодкі фрукти додають соковитості та тонкого аромату. Качку важко назвати дієтичною стравою, через її шкірку, проте саме м’ясо вважається корисним. Воно містить вітаміни групи А, В, Е та калій. У цієї птиці досить жорстку та сухе м’ясо, тому щоб при запіканні воно не було сухим, потрібно попередньо приготувати маринад. 

Качка запечена з яблуками та хурмою

Качка — досить жирна птиця і якщо запекти її в рукаві, страва може вийти досить жирною, хоч і соковитою. В такому випадку можна приготувати її з овочами, наприклад з картоплею. Але сьогодні ми пропонуємо смачний рецепт фаршированої качки в духовці, маринованої з медом, гірчицею та соєвим соусом.

Приготувати таку страву можна не лише на день народження, а й на будь-яке інше свято чи вечерю. Щоб качка вийшла соковитою, а не сухою, варто дотримуватись кількох порад, стосовно приготування. А для ще простішого процесу, ми підготували відео-рецепт, де ви дізнаєтесь оригінальний варіант маринаду для качки.

Головне що потрібно зробити, це правильно вибрати саму качку. Для початку, обирайте молоду птицю з гладкою шкіркою, без різкого запаху. Щоб під час приготування, не було специфічного качиного запаху, необхідно видалити гузку, це задня хвостова частина та жир,який скупчився біля шиї. Адже саме ці частини містять велику кількість сальних залоз. Запікати краще в ємності з товстими стінками.

В якості начинки краще обирати соковиті яблука пізніх сортів, з вираженою кислинкою. Саме кислота, яка міститься в яблуках, розщеплює жир і надає м’ясу соковитого, пікантного смаку.

Інгредієнти для птиці в духовці

  • Качка

  • Яблука

  • Хурма

  • 1 скл теплої води

  • 3 ст. л. меду

  • 1 ст. л. гірчиці

  • 3-4 ст. л. соєвого соусу

  • 1 апельсин

  • Спеції: чорний перець, куркума, паприка, сіль за смаком

Рекомендуємо, рецепт запеченої качки з картоплею.

Як запекти качку з медом на день народження

  • Для початку приготуємо маринад на качку. Теплу воду змішуємо з медом, доводимо до однорідності. Додаємо гірчицю, соєвий соус та сік апельсину. Ретельно все перемішуємо та маринуємо нашу качку.
  • Яблука та хурму ріжемо на невеликі шматочки та викладаємо на деко, туди ж відправляємо спеції. Ретельно перемішуємо.
  • Тепер, фаршируємо качку яблуками та хурмою. Відправляємо в духовку приблизно на 2,5 години.
  • За бажанням качку можна запекти з овочами: картоплею, морквою, болгарським перцем, цибулею та печерицями.

Спробуйте рецепт: качка шматочкакми, в пивносу соусі.

Качка фарширована яблуками та апельсинами

Для того щоб качка вийшла соковитою, можна залишити її на 30-40 хвилин у маринаді. Якщо у вас надто жирна тушка, то щоб вона не плавала у власному жирі, окрім яблук та апельсинів, можна нафарширувати її гречкою або рисом перед запіканням – ці продукти вберуть зайвий жир. Для пікантного смаку та аромату, можете натерти тушку часником та іншими улюбленими спеціями. Подавати можна цілою, а можна, порізати шматочками та полити улюбленим соусом.

Ingredients

  • 1 качка

  • 2 апельсини

  • 2 яблука

  • ½ лимона

  • 2 ст. ложки меду

  • сіль, перець за смаком

Спробуйте також приготувати качині грудки у грушево-винному соусі.

як запекти качку в духовці

  • Качку помити і натерти сіллю з перцем.
  • Яблука та апельсини очистити від шкірки і порізати на шматочки. Додати мед, лимонний сік і все перемішати.
  • Начинити фруктами качиний животик і скріпити зубочистками. Обмазати качку фруктовим соком, який залишився на дні.
  • Покласти качку на змащене деко чи пательню і запікати у духовці 2 години. Час від часу поливати утвореним соком.
  • Готову качку порізати на порційні шматки і подавати з гарніром.

Дізнайтеся, як правильно запікати качку з яблуками.

Як запекти качку, щоб не була сухою?

Перше, що потрібно зробити — правильно обрати качку та яблука ( про це ви вже знаєте). Друге, щоб качка була соковитою та ніжною, з хрусткою скоринкою, при запіканні, варто її періодично поливати соком, що утворюється. Ви можете приготувати птицю не лише в духовці, а й в мультиварці, так вона збереже максимум своїх корисних властивостей і буде танути в роті, але вже без рум’яної скоринки.

Спробуйте, м’ясо запечене в духовці з гречкою.

Іноді, перез запіканням, тушку качки відварюють протягом 20 хвилин, після чого готують за традиційним рецептом. Ще одним секретом є те, що птицю змащують зовні і всередині вершковим маслом. Але найгловніше, це залишити м’ясо на певний період промаринуватись та обирати соковиті фрукти, які під час термообробки будуть виділяти сік, тим самим роблячи страву соковитою а не сухою.

Приготуйте: свинина запечена в рукаві в мультиварці.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора