20.01.2017

Вечеря для двох: рецепт запеченої качки з картоплею

Запросили дівчину в гості на вечерю? Хочете її здивувати? Давайте разом з вами приготуємо смачну романтичну вечерю на двох… Зваблювати будемо запеченою качкою з картоплею. Рецепт не є протсим та швидким, але страва варта тієї ночі) Команда Їсти знає свою справу та радить вам йти в магазин за інгредієнтами, які перечисленні нижче. Чекаємо на ваші відгуки та коментарі.

Інгредієнти

  • Качка – 1 штука (1,5-1,8 кг)

  • Картопля (краще молода) – 1-1,5 кг

  • Кардамон – 5 г

  • Ягоди (продаються у відділах зі спеціями) – 15 г

  • Перець чорний горошком – 5 г

  • Перець запашний – 5 г

  • Апельсин (середній) – 1 штука

  • Цукор – 70 г

  • Сіль морська – 90 г

  • Лавровий лист – 1 штука

  • Розмарин свіжий – 2 гілочки

  • Чебрець свіжий – 2 гілочки

Приготування

  • Маринад
  • Дистильовану воду доводимо до кипіння зі спеціями: кардамон, ялівцеві ягоди, перець чорний і запашний, сіль морська, цукровий пісок, апельсин (зрізати цедру, додати в маринад, з апельсина зробити фреш і додати в самому кінці).
  • Маринад остудити до кімнатної температури.
  • Приготування качки
  • Качку зачистити від пір’я (якщо такі є), відрізати шию (якщо є), підрізати крила до першої фаланги. Добре промити всередині і зовні.
  • У остиглий маринад занурити підготовлену качку і залишити на шосту годину маринуватися в холодильнику.
  • Потім дістати, процідити, якщо залишилися спеції – видалити.
  • Розігріваємо духовку до 140 градусів. На деко викладаємо качку і завантажуємо на півтори години (але стежимо за нею).
  • Через відведений час викладаємо картопля з сіллю і перцем (почищений і, якщо великий, порізаний на дві частини) навколо качки, підвищуємо температуру духовки до 195 градусів на 30 хвилин і періодично поливаємо качку і картопляним соком, який виділяється.
  • Доводимо до готовності. Качку розібрати на рівні частки: одна ніжка плюс одна грудка або крило і грудка.
  • Сервіруємо тарілку
  • Ніжка плюс грудка, поруч – картопля, посипаємо нарізаним розмарином і листям чебрецю.

Якщо вам сподобався рецепт качки з картоплею, то стате лайк. Приэмного апетиту вам та вашій другій половинці)

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.