Холодник з буряком | Український холодний червоний борщ
Вітаю усіх щирих українців на ютуб каналі «Їсти». Спека неймовірна. Хочеться чогось свіжого, корисного, бадьорого. Сьогодні готую одну з моїх улюблених страв: холодник з буряком, або просто український холодний червоний борщ! Ми з командою передивилися всі доступні рецепти і створили свій варіант.
Для приготування холодника нам потрібно:
- Буряк
- Редиска
- Огірок
- Курка
- Зелень: петрушка, кріп, листя буряка, кінза
- Лайм, або лимон
- Кефір
- Квас від “Лучан
- Картопля
- Яйце
Як готуємо наш український холодний червоний борщ:
- Головний інгредієнт — буряк. Його просто можна запекти з часником та спеціями. Я ж прискорив цей процес, купив вже відваренний, присамчив спеціями, часничком та запікав 15-20 хвилин в духовці.
- Все нарізаємо (редиска, яйце, курка, огірок, буряк) і складаємо як салат.
- Додаємо квас та кефір.
- Спеції за смаком.
- Лайм або лимон дуже додають до смаку, освіжають. Хлопці просто дожимали лимонний сік собі в тарілки.
Порада: контролюйте вміст цукру. Тут залежить від солодкості квасу.
Український червоний холодний борщ — це топова страва на ютуб каналі «Їсти» особисто для мене. Я б той холодник їв через день. Не всі мої страви заходять підписникам. Більшість з моїх рецептів є загострими. Я готую так, як подобається мені та моїм друзям. А от цей рецепт сміливо рекомендую. Смачного!