Холодник з буряком | Український холодний червоний борщ

Поділитись публікацією:

Вітаю усіх щирих українців на ютуб каналі «Їсти». Спека неймовірна. Хочеться чогось свіжого, корисного, бадьорого. Сьогодні готую одну з моїх улюблених страв: холодник з буряком, або просто український холодний червоний борщ! Ми з командою передивилися всі доступні рецепти і створили свій варіант.

Для приготування холодника нам потрібно:

  • Буряк
  • Редиска
  • Огірок
  • Курка
  • Зелень: петрушка, кріп, листя буряка, кінза
  • Лайм, або лимон
  • Кефір
  • Квас від “Лучан
  • Картопля
  • Яйце

Як готуємо наш український холодний червоний борщ:

  1. Головний інгредієнт — буряк. Його просто можна запекти з часником та спеціями. Я ж прискорив цей процес, купив вже відваренний, присамчив спеціями, часничком та запікав 15-20 хвилин в духовці.
  2. Все нарізаємо (редиска, яйце, курка, огірок, буряк) і складаємо як салат.
  3. Додаємо квас та кефір.
  4. Спеції за смаком.
  5. Лайм або лимон дуже додають до смаку, освіжають. Хлопці просто дожимали лимонний сік собі в тарілки.

Порада: контролюйте вміст цукру. Тут залежить від солодкості квасу.

Український червоний холодний борщ — це топова страва на ютуб каналі «Їсти» особисто для мене. Я б той холодник їв через день. Не всі мої страви заходять підписникам. Більшість з моїх рецептів є загострими. Я готую так, як подобається мені та моїм друзям. А от цей рецепт сміливо рекомендую. Смачного!

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...