24.03.2015

Глінтвейн «Схід»

Глінтвейн готують із вина, меду та прянощів. Це ‒ традиційний зимовий напій у країнах Європи. Назва походить від німецького «glühender Wein», що дослівно означає «розпечене вино». Самі ж німці називають напій «глювейн» («Glühwein»). Проте змішувати вино із прянощами почали не в Німеччині. Перші рецепти глінтвейну відомі зі Стародавнього Риму.

Інгредієнти

  • 2 пляшки червоного сухого вина

  • 200 грамів меду або цукру

  • кориця за смаком

  • 5-6 шт. гвоздики

  • 2 лимони

Перегляньте ще 5 рецептів безалкогольних зігріваючих напоїв.

Приготування

  • Вино нагрівати разом з гвоздикою та корицею.
  • Додати сік 1 лимона та 1 порізаний кружальцями лимон.
  • Додати сік 1 лимона та 1 порізаний кружальцями лимон.
  • Додати цукор, добре перемішуючи, щоб він розчинився.
  • Дати настоятись протягом 10 хвилин.
  • Також напій за цим рецептом можна вживати охолодженим.

Рекомендуємо також спробувати приготувати глінтвейн з імбиром та родзинками.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.