Глінтвейн «Схід»
Глінтвейн готують із вина, меду та прянощів. Це ‒ традиційний зимовий напій у країнах Європи. Назва походить від німецького «glühender Wein», що дослівно означає «розпечене вино». Самі ж німці називають напій «глювейн» («Glühwein»). Проте змішувати вино із прянощами почали не в Німеччині. Перші рецепти глінтвейну відомі зі Стародавнього Риму.
Ingredients
2 пляшки червоного сухого вина
200 грамів меду або цукру
кориця за смаком
5-6 шт. гвоздики
2 лимони
Перегляньте ще 5 рецептів безалкогольних зігріваючих напоїв.
Directions
- Вино нагрівати разом з гвоздикою та корицею.
- Додати сік 1 лимона та 1 порізаний кружальцями лимон.
- Додати сік 1 лимона та 1 порізаний кружальцями лимон.
- Додати цукор, добре перемішуючи, щоб він розчинився.
- Дати настоятись протягом 10 хвилин.
- Також напій за цим рецептом можна вживати охолодженим.
Рекомендуємо також спробувати приготувати глінтвейн з імбиром та родзинками.