Простий пляцок на кефірі та варенні

Ідеальний рецепт для того випадку, коли треба використати кислувате, застояне чи зацукроване варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода. Пляцок можна їсти сам по собі, притрусивши цукровою пудрою, а можна перемазати будь-яким кремом – вийде такий собі буденний тортик. Колір пирога залежить від варення. Тож якщо ви в душі естет, утримайтесь від чорничного і смородинового – корж вийде фіолетовим.
Про користь кефіру читатйте тут.
Інгредієнти для пляцка
1 склянка кефіру або кислого молока
1 склянка варення
2 склянки борошна (якщо варення рідке, то 2,5 скл.)
0,5 склянки цукру
3 ст. ложки олії
1 чайна ложка соди (без верху)
2 яйця
цукрова пудра
Рекомендуємо також рецепт кексів на кефірі.
Як приготувати пляцок на варенні та кефірі
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- Яйця розтерти з цукром, додати кефір, олію і варення.
- Невеликими порціями всипати борошно, постійно розмішуючи.
- В кінці додати соду і все перемішати.
- Глибоку форму змастити маслом або маргарином, вилити туди тісто.
- Випікати при температурі 180 градусів 45 хвилин.
- Перевірити на готовність, проткнувши центр пирога дерев’яною паличкою – якщо вона виходить сухою, значить, пиріг готовий.
- Коли пиріг охолоне, посипати цукровою пудрою. Можна розрізати його на 2 частини і змастити кремом або карамелізованим згущеним молоком.
Спробуйте ще приготувати морквяні оладки на кефірі.
Вам сподобався рецепт простого пляцка на кефірі та варенні? Опишіть свої враження від приготування у нас на сайті. А сам рецепт поширте в соціальних мережах.