Пісний салат з буряка й чорносливу
Рецепт пісної страви, приготування якої займе хвилини. Дотримування особливого режиму харчування ‒ один з елементів будь-якого посту. Хтось на цей період відмовляється лише від улюблених смаколиків, як от від кави чи шоколаду, а хтось дотримується суворого посту, а особливо в харчуванні. Якщо ви наважились провести піст без м’яса та будь-яких інших продуктів тваринного походження, варто потурбуватися про білкові продукти у власному раціоні.
Інгредієнти для страви
2 буряки
100 грамів волоських горіхів
півтори склянки чорносливу
4 зубчики часнику
4 столові ложки соняшникової олії
сіль, перець.
Спробуйте ще приготувати салат з буряка та пекінської капусти.
Як приготувати салат з буряка
- Буряк відварюємо в літрі воді з однією чайною ложкою оцту.
- Горіхи січемо ножем. Чорнослив заливаємо окропом на 10 хвилин, потім дуже дрібно нарізаємо.
- Дрібно ріжемо часник, розтовчуємо його з сіллю, змішуємо з олією, додаємо перець й настоюємо 5 хвилин.
- Буряк ріжемо соломкою або натираємо на тертці.
- Змішуємо усі складники, заправляємо часниковою олією й залишаємо салат на 15 хвилин.
Рекомендуємо також рецепт пісного салату з буряка та квасолі.
Якщо ви дотримуєтеся посту або просто дбаєте про своє здоров’я, якщо вам сподобався рецепт пісного салату з буряка й чорносливу, будь ласка, напишіть про свої враження в коментарях.