24.11.2015

Білокачанна капуста у клярі

Чомусь склалася думка, що смажити в клярі можна лише цвітну капусту. Це зовсім несправедливо стосовно білокачанної капусти, яка, на відміну від своєї цвітної «колеги», тішить нас своєю присутністю цілий рік. Тож якщо голубці та бігос вам уже трішки набридли, пропонуємо насмажити «капустяних відбивних».

Інгредієнти для смаженої капусти

Рекомендуємо також рецепт капустяних котлет.

Як приготувати білокачанну капусту в клярі

  • З капустини вирізати качан. Якщо надто велика, розрізати навпіл. Покласти у киплячу підсолену воду і поварити на малому вогні хвилин 15. Охолодити капустину та порізати на скибочки товщиною приблизно 1 см.
  • Приготувати кляр: яйця розколотити виделкою, додати молоко та борошно, сіль, перець, ретельно вимішати до однорідності.
  • Шматочки капусти панірувати перш у борошні, а потім опускати в кляр.
  • Розігріти пательню, влити достатньо олії.
  • Викладати шматочки капусти на розігріту пательню з олією і обсмажувати з усіх боків до золотистого кольору.
  • Подавати до столу гарячими з картопляним або круп’яним гарніром.
  • Порада від ЇСТИ: кляр для капусти вийде ще смачнішим, якщо у тісто додати дрібно потертий твердий сир або насіння кунжуту.

Спробуйте ще приготувати капустяні шніцелі із твердим сиром.

Сподобався рецепт смаженої білокачанної капусти у клярі? Висловіть свою думку в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.