Кукурудзяний хліб у хлібопічці

Рецепт домашнього хліба із сонячним відтінком і тонким ароматом кукурудзи. Повірте, усього 100 грамів цієї жовтенької крупи чи борошна «зроблять погоду» – хліб відрізнятиметься від звичайного і на колір, і на смак. Якщо використовуватиме кукурудзяне борошно – консистенція буде пористою і однорідною. Якщо ж покладете крупу – у скибці хліба відчуватимуться приємні кукурудзяні крупинки. Спробуйте – вам сподобається!

Інгредієнти для хліба

Як приготувати кукурудзяний хліб

  • Налити у форму для хлібопічки воду та олію. У рідину додати сіль та цукор.
  • Зверху насипати обидва види борошна, додати дріжджі.
  • Поставити форму у хліб опічку, закрити кришку.
  • Вибрати основну (чи базову) програму, обрати рівень рум’яності скоринки та запустити процес.
  • Готовий кукурудзяний хліб дістати з хліб опічки, вийняти з форми та охолодити на решітці.
  • Порада від ЇСТИ: щоб у готовому буханці не було дірочки від лопатки для замішування, після її завершальних (повільних!) обертальних рухів лопатку можна вийняти з тіста змоченою у воді рукою. А тоді розрівняти поверхню тіста і закрити кришку хлібопічки. Головне – запам’ятати точний час цього процесу у циклі і не пропустити його. На цьому ж етапі можна посипати хліб маком, горішками або кунжутом.

Кукурудзяний хліб за цим рецептом можна спекти і в духовці. Для цього потрібно замісити з зазначених інгредієнтів тісто, дати йому підійти. Глибоку форму змастити олією, покласти туди все тісто і дати ще раз підійти у теплому місці приблизно 30 хв. Поставити хліб у розігріту до 170 градусів духовку і запікати до зарум’янення верхньої скоринки (40-50 хв.). Перші 30 хвилин дверцята духовки не відчиняти.

Вам сподобався рецепт кукурудзяного хліба у хлібопічці? Якщо ви – власник хлібопічки з досвідом чи хлібопекар-початківець, який одначе встиг набратися досвіду в цій справі, поділіться своїми секретами, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора