Баклажанний салат з помідорами та сиром
Недаремно кулінари називають баклажани «літнім м’ясом». Додавання їх до будь-якої страви робить її ситною та поживною. А баклажанний салат з помідорами та сиром – це ще й смачно, і красиво, і корисно.
Інгредієнти для баклажанного салату
Спобуйте ще приготувати теплий салат з руколою та козячим сиром.
Як приготувати салат з помідорів, сиру та баклажанів
- Баклажани порізати тонкими скибочками, щедро посолити залишити на 30 хвилин.
- Коли виділиться сік, серветкою видалити його разом із сіллю.
- Збризнути баклажани олією і запекти в духовці (12-15 хвилин при 200 градусах).
- Дрібно порізати зелень і часник, додати оливкову олію, сіль і перець за смаком, добре розмішати. Цим соусом полити запечені скибочки баклажанів.
- На широку тарілку викласти салатне листя.
- Після того, як баклажани охолонуть, злити маринад і викласти шматочки на листя салату.
- Крупно порізати помідори і бринзу, викласти на баклажани. До залишків маринаду додати лимонний сік, перемішати і рівномірно полити салат.
Приготуйте ще літній салат з сиром та овочами.
Сподобався рецепт салату з баклажанів, помідорів та сиру – поділіться ним у соціальних мережах.