Сирна запіканка в мультиварці | Рецепт з манкою та чорницями

Сирна запіканка в мультиварці — ідеальний варіант для сніданку. Саме тому, пропоную рецепт пишного домашнього сирного пирога з манкою та чорницями. Інгрідієнти максимально доступні: сир, чорниці, манка, яйця, вершкове масло, м’ята і цедра лимона, решта точно знайдеться у вашому домі.

Сир з чорницями – чи не найкраще літнє десертне поєднання. Крім того, у цьому рецепті зовсім немає пшеничного борошна, що робить випічку рихлою і надзвичайно ніжною. Просто змішайте всі інгредієнти, а мультиварка подбає про те, щоб запіканка принесла вам максимум задоволення.

Як приготувати сирну запіканку з ягодами

Як приготувати ягідний сирник в мультиварці, щоб пиріг вийшов ніжним та не впав, а ягоди не пригоріли? Якщо дотримуватись кількох наших порад, ви отримаєте пишний та соковитий чізкейк. Запіканку можна готувати не лише з чорниць, наприклад з полуницею, малиною, яблуками та вишнею, обирати вам. Простота цього рецепту в тому, що готується він без борошна і в мультиварці.

Щоб отримати дієтичну сирну запіканку, можете взяти знежирений сир, але він не повинен бути розсипчастим. Прикрасити посипавши цукровою пудрою та листочком м’яти. Такий десерт підійде навіть для дітей. Гарно смакує до зеленого або чорного чаю.

Інгредієнти для сирно-чорничної запіканки

  • 400 г кисломолочного сиру найвищої жирності

  • 200 г чорниць (можна замінити іншими ягодами)

  • 1 склянка цукру

  • щіпка солі

  • 3 яйця

  • 3 столові ложки манки

  • 1 пакетик ванільного цукру

  • 0,5 чайної ложки соди

  • цедра одного лимона

  • 1 ст. ложка вершкового масла

  • цукрова пудра

  • листочки м’яти

Приготуйте також несолодку запіканку з сиром та картоплею.

Як приготувати чорнично-сирну запіканку в мультиварці

  • Яйця збити з цукром і сіллю в пишну світлу масу міксером.
  • Сир перетерти через сито або пропустити через м’ясорубку, щоб не було грудочок.
  • Додати сир до яєць, добре вимішати.
  • Додати манку, ваніль, цедру і соду.
  • Залишити сирну на 15 хвилин, щоб манка розбухла і сода почала реагувати з сиром.
  • Дно і стінки чаші мультиварки змастити маслом, притрусити манкою.
  • Викласти сирну масу, зверху викласти ягоди. Обрати режим «випічка», час – 1 година.
  • Після звукового сигналу відразу запіканку не виймати, дати постояти 30-40 хвилин, і тільки тоді дістати з допомогою решітки для пароварки.

Поради приготування запіканки з чорницями: сир обирайте максимальної жирності, без крупинок, можна взяти домашній сир. Чорниці краще викладати в три етапи: на початку запікання; в кінці та вже на готовий чізкейк. Якщо зробити все одразу ягоди підсохнуть, а якщо в кінці, то він не матиме чорничного смаку.

Чим довше манка буде набухати, тим вищий і пишніший пиріг у вас вийде. На відміну від борошна, вона не забиває тісто, і робить його легким. Якщо є час, то краще окремо збити білок та жовток в густу піну з дрібкою солі,це теж допоможе добре піднятись вашій запіканці.

Після випікання, не відкривайте одразу кришку мультиварки, залишіть десерт в чаші до повного охолодження, потім можна покласти в холодильник, і тільки тоді нарізати на порції, інакше гарячий сирник може розвалитись.

Рекомендуємо також приготувати сирно-шоколадний розсипчатий пиріг.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора