Хліб з картоплею, який довго не черствіє

Секрет свіжості цього хліба у вареній картоплі, яка входить до його складу. На смак її не чутно, зате вона подовжує термін зберігання паляниці.

Інгредієнти для хліба з картоплею

  • 1400 г борошна

  • 50 г дріжджів

  • 10 г цукру

  • 800 г молока

  • 25 г солі

  • 120 г вареної картоплі.

Скуштуйте також солодкий гарбузовий хліб.

Як приготувати хліб з картоплею

  • Дріжджі розчинити у теплому молоці, додати цукор, трохи борошна і добре вимісити до однорідної маси.
  • Опару залишити у теплому місці для бродіння на 3 год. Коли опара збільшиться в 2-2,5 рази, до неї додати решту молока з рочиненою сіллю і відварену, натерту на дрібній терці картоплю, а також борошно.
  • Тісто залишити на 2,5 год, перемішувати 2 рази. Відтак сформувати паляниці, дати підійти 30 хв.
  • Перед випіканням змастити водою і гострим ножем упоперек зробити надрізи. Випікати за температури 180 градусів протягом 45 хв.

Спробуйте приготувати вафлі бутербродні.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора