Американські мафіни з чорницею
Рецепт маленьких кексів у формочках – справжня палочка-рятувалочка, коли захотілося посмакувати солоденьким тут і зараз. Головне – дотримуватися послідовності змішування інгредієнтів, тоді вдасться приготувати смачні ароматні ягідні кексики з високою шапочкою.
Інгредієнти для мафінів
- Суха частина:
250 г просіяного борошна
200 г цукру
2 ч. ложки розпушувача
0,5 ч. ложки солі
0,25 ч. ложки ваніліну, мускатного горіха або інших мелених спецій
- Рідка частина:
1 яйце
100 г рафінованої олії
180 мл кислого молока чи кефіру.
- Начинка:
0,5–1 скл. свіжих або заморожених чорниць чи інших ягід, фруктів або горіхів.
Спробуйте також приготувати лимонно-чорничний кекс .
Як приготувати американські мафіни з чорницями
- У мисці з’єднати всі сухі інгредієнти, ретельно перемішати.
- У другій мисці перемішати, але не збивати, рідкі складники.
- Вилити рідку масу в суху (не навпаки!), перемішати силіконовою чи дерев’яною лопаткою.
- Зробити лише 10–15 рухів лопаткою: однорідна маса не потрібна.
- Якщо ягоди заморожені, розморожувати їх не потрібно. Кількома рухами вмішати їх у тісто. Щоб ягоди рівномірно розподілилися у тісті, заздалегідь трохи притрусити їх борошном і перемішати.
- Щоб мафіни були з шапочкою, тіста у форми класти майже до країв.
- Керамічні або металеві форми змастити маслом, із силіконовими цього робити не треба.
- У форми можна покласти спеціальні паперові вкладки для кексів.
- Одразу поставити мафіни в духовку, розігріту до 200–205 градусів. Випікати 15 хв. (може знадобитися трішки більше часу).
- Вимкнувши духовку, не поспішайте виймати мафіни, відчиніть дверцята і дайте випічці постояти там кілька хвилин. Потім вийміть, дайте мафінам кілька хвилин охолонути у формах, а відтак викладіть на решітку.
Рекомендуємо також рецепт домашніх кексів у формочках.
Якщо ви полюбляєте домашню випічку і вам сподобався рецепт американських мафінів з чорницею, будь ласка, поділіться своїми враженнями у коментарях.