19.08.2015

Запіканка з куркою, кабачками і грибами

Смачну страву можна приготувати навіть із кабачків. Наприклад, запіканку. Не встигнете і оком моргнути, як її з’їдять!

Інгредієнти для кабачків

  • 500 г вареної курятини

  • 300 г кабачків

  • пригорща сушених грибів

  • 2 ст. ложки масла

  • 1 ст. ложка борошна

  • 1 скл. бульйону (в якому варилася курятина)

  • 4–5 ст. ложок вершків

  • 100 г твердого сиру

  • сіль, перець.

Спробуйте приготувати запіканку із кабачків із плавленим сиром.

Як приготувати запіканку з куркою і грибами

  • Сушені гриби залити молоком (або водою) і залишити на кілька годин. М’ясо порізати дрібними шматочками.
  • Кабачок порізати кубиками й обсмажити до м’якості, посолити. Зварити гриби до готовності, злити рідину й обсмажити їх на олії.
  • Для соусу розтопити на сковороді шматочок масла, додати борошно й обсмажити його помішуючи до легкого кремового відтінку. Потім швидко, помішуючи, щоб не утворилося грудочок, додати бульйон. Розмішати, додати вершки, приправити за смаком сіллю і перцем.
  • У форму для запікання викласти курку, кабачок, гриби, залити соусом, рясно посипати тертим сиром. Запікати за температури 180 градусів близько 20 хв.

Скуштуйте також рисову запіканку “Хмаринка”.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.