Запіканка з куркою, кабачками і грибами
Смачну страву можна приготувати навіть із кабачків. Наприклад, запіканку. Не встигнете і оком моргнути, як її з’їдять!
Інгредієнти для кабачків
500 г вареної курятини
300 г кабачків
пригорща сушених грибів
2 ст. ложки масла
1 ст. ложка борошна
1 скл. бульйону (в якому варилася курятина)
4–5 ст. ложок вершків
100 г твердого сиру
сіль, перець.
Спробуйте приготувати запіканку із кабачків із плавленим сиром.
Як приготувати запіканку з куркою і грибами
- Сушені гриби залити молоком (або водою) і залишити на кілька годин. М’ясо порізати дрібними шматочками.
- Кабачок порізати кубиками й обсмажити до м’якості, посолити. Зварити гриби до готовності, злити рідину й обсмажити їх на олії.
- Для соусу розтопити на сковороді шматочок масла, додати борошно й обсмажити його помішуючи до легкого кремового відтінку. Потім швидко, помішуючи, щоб не утворилося грудочок, додати бульйон. Розмішати, додати вершки, приправити за смаком сіллю і перцем.
- У форму для запікання викласти курку, кабачок, гриби, залити соусом, рясно посипати тертим сиром. Запікати за температури 180 градусів близько 20 хв.
Скуштуйте також рисову запіканку “Хмаринка”.