Як зробити сік з яблук без соковижималки?

Поділитись публікацією:

Як зробити сік з яблук без соковижималки – це проста справа, якщо знати пару хитрощів. Особливо коли вдома повно яблук з саду, а спеціальної техніки немає. У 2025 році всі намагаються їсти натуральне, тож домашній сік – то що треба. Я розповім про легкі способи, як вичавити сік вручну, з підручних засобів. Будемо робити свіжий напій або заготовки на зиму. Головне – беріть свіжі яблука, мийте їх добре і не лінуйтеся. Давайте почнемо з підготовки.

Які яблука обрати для домашнього соку?

Спочатку візьміть яблука – найкраще стиглі, соковиті, без плям. Помийте їх під краном, щоб змити бруд. Видаліть хвостики, серцевину з насінням – це легко ножем. Шкірку чистити не обов’язково, якщо яблука свої, домашні – в ній купа вітамінів. Якщо куплені, то зніміть, про всяк випадок. Для солодкого соку беріть сорти типу Голден чи Фуджі, а для кислішого – Гренні Сміт. Змішуйте, щоб смак вийшов балансований.

Щоб приготувати смачний яблучний сік не за годину, а за хвилини — не обійтись без соковижималки для яблук. Вона бере на себе всю важку роботу: тисне, віджимає, розділяє сік і макуху.

Яблучний сік без соковижималки: найкращі способи приготування

Як зробити сік з яблук без соковижималки починається саме з цього – гарної підготовки. Якщо яблук багато, робіть порціями, щоб не втомитися.

Метод з теркою: просто і без техніки сік з яблук

Один з найпростіших способів – терка. Як вичавити сік з яблук вручну з теркою? Візьміть дрібну терку, натріть яблука – це займе пару хвилин. Отриману кашку покладіть на марлю або чисту тканину, складену вдвічі. Згорніть і відіжміть над мискою – сік потече. Якщо хочете чистий, без шматочків, процідіть ще раз через сито. З 2-3 кг яблук вийде літр соку. Це добре для маленької порції, коли лінь витягати техніку. Якщо сік каламутний, дайте постояти 10 хвилин, осад злийте. Пийте свіжим – смачно і корисно.

З блендером: швидко і легко

Якщо є блендер, то взагалі супер. Як зробити яблучний сік в домашніх умовах без соковижималки з блендером? Розріжте яблука на шматочки, видаліть серединку. Киньте в блендер, збийте до пюре. Потім перекладіть на тканину, зав’яжіть і поставте під щось важке – каструлю з водою, наприклад. Почекайте півгодини, сік стече. З 3 кг вийде 1,5-2 літри. Якщо любите з м’якоттю, не тисніть сильно – яблучний сік з м’якоттю без соковижималки густіший, як смузі. Це корисно, бо клітковина лишається. Додайте лимон, щоб не потемнів.

М’ясорубка в ділі: для великих порцій

Нема блендера? Беріть м’ясорубку. Рецепт яблучного соку без соковижималки на зиму часто з нею. Розріжте яблука, пропустіть через м’ясорубку. Кашку процідіть через марлю в каструлю. З 10 кг вийде 5-6 літрів. Для зими нагрійте сік, але не кип’ятіть – це вб’є мікроби. Розлийте гарячим по чистих банках, закатайте. Поставте в прохолоду – стоятиме всю зиму. Це просто, як пиріг спекти.

Заморозка: хитрий спосіб без зусиль

А якщо нічого немає, спробуйте заморозку. Як вичавити сік з яблук вручну без нічого? Покладіть цілі яблука в морозилку на ніч. Вранці дайте розтанути 3 години. Вони стануть м’якими, відіжміть руками над чашкою – сік потече легко. Це на 5 хвилин, для свіжого напою. У 2025 році багато хто так робить, бо економить енергію. Добре для екологічних фанатів.

Дифузія: для прозорого соку на зиму

Для заготовок – дифузійний метод. Як зробити сік з яблук без соковижималки для консервації? Наріжте яблука в банки, залийте кип’ятком, накрийте на 6 годин. Злийте воду в каструлю, нагрійте і залийте в наступну банку. Зробіть так з усіма. Зберіть рідину, закип’ятіть, розлийте по банках і закрийте. Вийде прозорий сік, більше, ніж від терки. Використовуйте емальовані каструлі, щоб не окислився.

З варінням: густий сік з м’якоттю

Рецепт яблучного соку без соковижималки на зиму з м’якоттю: очистіть 3 кг яблук, наріжте, варіть з літром води 20 хвилин. Збийте блендером, додайте сироп з 400 г цукру. Закип’ятіть 5 хвилин, охолодіть, знову закип’ятіть. Розлийте по банках. Це густе, як нектар.

Варіння без техніки: альтернатива соковарці

Як зробити сік з яблук без соковижималки з варінням? Наріжте, залийте водою, варіть до м’якості. Протріть через сито. Додайте цукор, прокип’ятіть, розлийте. Або варіть на парі з марлею.

Поради: як зробити сік смачнішим і довше зберігати

Обирайте яблука без хімії, замочіть у соді. Не беріть алюміній – погано для соку. Для освітлення нагрійте до 80 градусів, охолодіть. Макуху не викидайте – зваріть компот. Як зробити яблучний сік в домашніх умовах без соковижималки корисним? Додайте корицю чи імбир. Пийте склянку щодня – для здоров’я. У 2025 році модно міксувати з морквою.

Для дітей – солодкі яблука з медом. Для дієти – без цукру. Зберігайте в банках до 2 років, свіжий – 5 днів у холодильнику.

Варіації яблучного соку: від пресу до коктейлів

З пресом: подрібніть, притисніть дошкою. Для коктейлів – змішайте з іншими соками. Яблучний сік з м’якоттю без соковижималки допомагає з травленням.

У висновку, як зробити сік з яблук без соковижималки – не проблема. Терка, блендер, заморозка – обирайте свій спосіб. Готуйте вдома, це смачно і корисно для всієї сім’ї.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...