В’ялені помідори

Ця страва — закуска чи то домашня заготовка, популярна як в Іспанії, так і в Італії. Якщо для іспанців це перш за все додаток до м’яса, риби і салатів, сировина для соусів, то італійці споживають її окремо. Якщо викласти в’ялені помідори на піцу — тоді вона пахне літом. Збережіть цей рецепт.

Інгредієнти для в’ялених помідорів

Радимо також приготувати мариновані помідори на зиму.

Як приготувати в’ялені помідори

  • Помідори (не переспілі, твердуваті) нарізати шматочками товщиною до 1 см і покласти у сушку для фруктів-овочів (час сушіння залежить від потужності, десь 7 год).
  • Якщо такого чудо-приладу немає, то вистелити деко пергаментом, викласти на нього помідори і сушити у привідкритій духовці (приблизно 5 годин за температури 70 градусів).
  • Почистити і нарізати тонкими пластинками часник. У стерилізовану баночку викласти помідори, зверху часник і трави. Злегка залити олією (в оригіналі оливкова олія, але можна брати рафіновану соняшникову — вийде добре), викладати наступний шар.
  • Коли баночка заповниться, залити олією по вінця. Зберігати у темному прохолодному місці.
  • До речі, сама олія, теж виходить дуже пахуча і смачна, тож така заготовка, фактично, безвідходне виробництво.
  • Із 2 кг помідорів виходить три 300-грамові баночки в’ялених помідорів.

Скуштуйте також помідори по-вірменськи.

Вам сподобався рецепт в’ялених помідорів у домашніх умовах? Тоді поділіться ним із друзями у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора