Троянди з родзинками
Ароматні, пухкенькі і неймовірно смачні пиріжечки, пекти які – саме задоволення.
Ingredients
4–5 скл. борошна
1 скл. цукру
200 г молока
50 г масла
2 ч. ложки сухих дріжджів або 30 г пресованих
2 яйця
100 г родзинок
3 ч. ложки кориці
дрібка солі
Рекомендуємо також приготувати несолодкі пиріжки у формі троянд.
Directions
- Замісити дріжджове тісто.
- Коли зійде (приблизно через 1 год), прим’яти і залишити сходити ще на 1 год.
- Можна приготувати пісне тісто, замінивши молоко водою, а замість яєць і масла додати 80 г олії.
- Родзинки залити окропом, залишити на 20 хв, обсушити.
- Тісто розкачати у вигляді прямокутника товщиною 0,5 см.
- Змастити олією або розтопленим маслом, посипати цукром, корицею, родзинками, загорнути щільним рулетом, порізати кільцями 2 см завтовшки.
- Викласти на деко, вистелене пекарським папером, на відстані 2–3 см один від одного.
- Поставити у тепле місце на 15–20 хв.
- Змастити збитим яйцем і посипати цукром або полити солодким міцним чаєм.
- Випікати до готовності.