Троянди з родзинками

Ароматні, пухкенькі і неймовірно смачні пиріжечки, пекти які – саме задоволення.

Ingredients

  • 4–5 скл. борошна

  • 1 скл. цукру

  • 200 г молока

  • 50 г масла

  • 2 ч. ложки сухих дріжджів або 30 г пресованих

  • 2 яйця

  • 100 г родзинок

  • 3 ч. ложки кориці

  • дрібка солі

Рекомендуємо також приготувати несолодкі пиріжки у формі троянд.

Directions

  • Замісити дріжджове тісто.
  • Коли зійде (приблизно через 1 год), прим’яти і залишити сходити ще на 1 год.
  • Можна приготувати пісне тісто, замінивши молоко водою, а замість яєць і масла додати 80 г олії.
  • Родзинки залити окропом, залишити на 20 хв, обсушити.
  • Тісто розкачати у вигляді прямокутника товщиною 0,5 см.
  • Змастити олією або розтопленим маслом, посипати цукром, корицею, родзинками, загорнути щільним рулетом, порізати кільцями 2 см завтовшки.
  • Викласти на деко, вистелене пекарським папером, на відстані 2–3 см один від одного.
  • Поставити у тепле місце на 15–20 хв.
  • Змастити збитим яйцем і посипати цукром або полити солодким міцним чаєм.
  • Випікати до готовності.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора