ТОП-100 кращих ресторанів країни: Patio di Fiori

 

Patio di Fiori перший ресторан Високої кухні у Луцьку. Італійську назву можна перевести, як тераса або дворик з квітами. Дійсно, він розташований у спальному районі, трохи далі від шумного центру міста. Перед закладом висаджені та доглянуті декоративні деревця та квіти. Це створює затишну атмосферу – зовні.

Літо – зустрічає гостей яскравими квітами

В зимку своя особлива атмосфера – декоративні хвойні деревця

Інтер’єр 

Інтер’єр закладу виконаний в сучасному заміському еко стилю з поєднанням ноток прованського та середземноморського інтер’єру. Що повністю відповідає концепції закладу, який спеціалізується на європейській та середземноморський кухні. Стіни з білої цегляної кладки характерні середземноморського стилю інтер’єру, а декорування дерев’яними рамками з вінтажними флаконами та посудом – прованському. Також для цих стилів характерні декоративні композиції з живих квітів, що досить гармонійно вливаються в загальну картину. В інтер’єрі зроблений акцент на дереві, частина стін виконана з натуральних дерев’яних матеріалів, які чергуються з цегляною кладкою, повністю дерев’яна підлога. У закладі великі вікна, які вносять додаткове світло. Ролети на вікнах – регулюють освітленість, створюючи відповідну атмосферу. Інтер’єр закладу виконаний в пастельних кольорах, що створюють відчуття простору та заміського затишку.

Кожна пора року – також відображається в закладі особливостями декору  з квітів

Взимку – своя тематична композиція та своя зимова історія

Меню.

               

Щодо меню. Меню є лаконічним, доволі зрозуміле. До уваги відвідувачів вишукані страви європейської та середземноморської кухні. Де акцент зроблений на стравах з риби та морепродуктів. Однак любителі м’яса також не будуть розчаровані. Страви з м’яса тут запевняють, з найкращих сортів. Вітчизняні виробники яловичини породи Агнус, яка спеціалізовано виводиться для стейків. Та ексклюзивна яловичина з Австралії, яка славиться високим відсотком мармуровості. Кращі варіанти сніданків – французький, англійський, американський та близькосхідний. Меню в ціновій політиці виглядає контрастним, кожен знайде в ньому, щось своє. Від недорогих сніданків до вишуканих страв. Для гурманів – ексклюзивні свіжі морепродукти з берегів Середземного моря та Атлантичного океану. Винна карта представлена колекціями вин з Італії, Франції, Іспанії та Нового Світу. Patio di Fiori якісно та влучно оновляє своє меню – новими стравами, де головне не кількість, а вишуканість та ексклюзивність.

Сніданки – близькосхідний

Сніданки – французький

Стейки  – з високоякісного мармурового м’яса

Нам вдалось поспілкуватись з керівником закладом Яною Амрою.  Говорили, про ресторан, команду, кухню та плани.  Як саме бачить пані Яна заклад, і що він може запропонувати своїм відвідувачам?

“Patio di Fiori перший ресторан Високої кухні у Луцьку. Наш заклад спеціалізується на вишуканій європейській та середземноморській кухні. Страви підкріплюються в поєднанні з кращою колекцією вин Старої Європи та Нового Світу. Наші відвідувачі завжди отримають незабутнє враження. Ми працюємо злагоджено, як на кухні, так і у залі з гостями. Зустрічаємо кожного з усмішкою, а готуємо з любов’ю. Ми все робимо для того, щоб задовольнити будь-які очікування відвідувачів, незалежно від того, чи зазирнули, щоб перекусити або ж провести вечір із друзями чи коханими. Сервіс – наш пріоритет. Ми ретельно підбираємо нашу команду, усі працівники – є досвідчені та майстрами своєї справи. Для приготування страв використовуються тільки найкращі продукти, з яких ми готуємо для своїх відвідувачів все – від хліба та пасти власного приготування до десертів, які тануть у роті. Наш відвідувач відкриє для себе широкий асортимент вишуканих страв з усього світу. Для того, щоб потішити себе справжнім Американським Стейком Ріб-Ай, французькими мідіями у Прованському стилі, або Каре Новозеландського ягнятини. Вам не доведеться виїжджати в інше місто або навіть закордон – тепер це можливо і в Луцьку! Запрошуємо Вас зануритись у затишок ресторану Patio di Fiori.”

Каре Новозеландського ягнятини

Паста Нерро – з морепродуктів

Мідії

Ресторан розрахований на 45 посадкових місць. Це створює затишок та відповідну теплу атмосферу. На особливі свята, у вихідні грає жива музика, виступає піаніст та вокаліст здебільшого грають – спокійну лаундж музику, джаз, блюз. При святкуванні дня народження для гостей існують знижки. Ми запитались в Яни, щодо програмної-розважальної частини, які ще відбуваються заходи та кулінарні ексклюзиви?

“Звісно у закладі основна ідея – це затишок для відвідувачів. Проте, у нас часто відбуваються різні кулінарні презентації. Не так давно, до нас приїжджав дуже відомий Сомельє з Києва, який проводив дегустацію кращих колекцій вин світу. Було дуже цікаво та пізнавально. Ми завжди прагнемо спробувати щось нове в меню. Тому часто організовуємо кулінарні сети. Де пропонуємо нові ексклюзивні страви. Ось наприклад, два дні тому пропонували середземноморську страву – лангусти у вершковому соусі з білим вином. І так постійно дегустаційні сети страв з устриць, омарів, крабів, різних салатів, інших страв. Наш шеф-повар, завжди має свою унікальну пропозицію нової страви, якої немає в меню, ми її можемо подати нашим відвідувачам. Таким чином, найкращі страви, що сподобались нашим відвідувачам ми включаємо до меню. Також ексклюзивно – шеф-повар готує свої авторські страви та десерти. Ми завжди хочемо порадувати наших відвідувачів – гастрономічними цікавинками. “

 

Презентація нової страви – лангусти у вершковому соусі з білим вином

Дегустаційний сет – устриць

Дегустійний сет – до якого  входять устриці, восьминіг, запечений омар,фаршировані кальмари з мідіями,гребінець та креветки

Новинка середзеноморська страва – краб

Цікавим фактом є те, що Patio di Fiori – у 2016 році увійшов у ТОП-100 кращих ресторанів нашої країни. Велика нагорода, яка вимагає належного сервісу та праці як на кухні так і у залі. Запитали пані Яну як управителя, як вдалося досягнути такої високої планки?

Престижна нагорда – вимагає злагоджену роботу усієї команди закладу

“Сервіс як я уже говорила для нас – пріоритет. Усі працівники є професіоналами своєї справи. Наприклад, наш офіціант Віталій, це обличчя ресторану. Відвідувачі, дуже задоволені його роботою, навіть приходили ЗМІ хотіли написати про його матеріал. Мабуть, це означає, що високо оцінюють сервіс. Так і кожний наш працівник. Усі з великим досвідом роботи. Бармени, створюють авторські свої коктейлі – не тільки алкогольні, а зроблять неймовірні міксовані чаї. Шеф-кухар та його команда, створюють нові вишукані страви, впроваджують все в меню, мають власні кулінарні авторські страви, дуже смачні десерти власного виробництва. Я повністю задоволена своєю командою. Доставка продуктів – у нас найкраща. Ми отримуємо – свіжі морські продукти з берегів Середземного моря та атлантичного океану. Кращі сорти м’яса з України, Австралії та Нової Зеландії.”

Patio di Fiori у 2016 році увійшов у список найкращих закладів країни

Смачні есклюзивні десерти від шеф-кухаря та його команди 

А щодо відомих гостей?

“Так у нас бувають зіркові гості, які приїжджають у місто. Самим колоритним, мабуть – є улюбленець жінок Павло Зібров. Також у нас був Арсен Мірзоян. Також були відомі журналісти, політики та публічні люди. Деяких я звісно називати не буду, адже не усі хочуть світитись.”

Додаткові послуги Patio di Fiori: кейтерінг – виїзні фуршети, кавабрейки; замовлення страв, доставка їжі. Яна, нас поправляє

“Не знаю чи це додаткові послуги (сміється) у нас закохані обмилували наш заклад та проводять тут свої романтичні фотосесії. Нічого проти ми не маємо. Так правильно ви зазначили у нас є послуга кейтерінг. Загалом це галузь пов’язана з наданням послуг на віддалених точках: фуршет, банкет, бар, тощо. Ми не тільки приготуємо їжу та доставимо її, а й наш професійний персонал, зробить усе сам, сервірування, оформлення столу, розлив і подача напоїв. Це дуже зручно для вдалого святкування важливої життєвої події з великою кількістю гостей. Також існує послуга доставка їжі, замовити та обрати будь-що та у будь-якій кількості, а наш кур’єр доставить вам усе прямо до дверей вашого дому.”

Робота  команди – вишукана кухня та сервірування.

Звісно, ми запитали про майбутні плани.

“Так, ми завжди хочемо приємно дивувати відвідувачів новими ексклюзивними стравами, своєю щирістю, привітністю та відмінним сервісом. Більше яскравих кулінарних презентацій, дегустацій, смачних новинок. Ми постійно над цим працюємо. Можливо, не так глобально і буденно, але ми постійно оновлюємо декор інтер’єру під кожну пору року, зараз у нас на вікнах – хвоя, символ новорічних свят, в приміщені – імбирні зимові будиночки з різдвяними експозиціями. Влітку це живі квіти, осінь – дари природи, гарбузи та осінні композиції. Людям це дуже подобається. Це створює додатковий шарм та затишок для наших гостей. Влітку ми плануємо відкрити літню терасу з посадковими місцями. Особливостями її буде продумане гриль-меню, та прохолодні напої. Хочемо зробити так, щоб були кулінарні презентації, тобто готувалось усе на власних очах відвідувачів. А ще анонсуємо, що у меню з’явились нові гастрономічні новинки. Наші відвідувачі інформовані заздалегідь, усе детально описується та розповідається на наших сторінках у соц.мережрах, інстаграмі та нашому сайті.”

Ні це не казковий дім  з історії про Гензель і Гретель  братів Грімм , і його створила не зла відьма. Це робота  майстрів кухні – Patio di Fiori. Їстивні імбирно-шоколадні будиночки – доповнюють зимову концепцію інтер’єру заклада.

Кожна пора року  відображається у закладі, своїми тематичними композиціями

Ну що ж, підходить до кінця наша розповідь про ресторан високої кухні Patio di Fiori. Перебування в топ-100 кращих закладах країни спонукає до того, щоб на власні очі переконатись чи спростувати це. Для цього потрібно завітати до ресторану Patio di Fiori.

Автор матеріалу: Олександр Ковальчук

Передрук заборонений.

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора