Святковий рулет «Олів’є»
Оригінальний рецепт класичної страви, яку можна назвати і салатом, і рулетом, і холодцем. Однаково буде смачно і дуже святково. Загалом інгредієнти для «Олів’є» традиційні, додається лише желатин і бульйон. Ну і звичайно – вся справа у технології. Саме вона робить із звичайного салату кулінарний шедевр. Тож до роботи!
Інгредієнти для салату-желе
2 морквини
3 картоплини
3 мариновані огірки
0,5 бляшаної банки г зеленого горошку
0,5 бляшаної банки кукурудзи
100 г копченої шинки або курятини
5 курячих яєць (або 10 перепелиних)
1 пучок зеленої цибулі (за бажанням)
3 ст. л. сметани
6 ст. л. майонезу
250 мл м’ясного бульйону
20 г швидкорозчинного желатину
сіль, перець до смаку.
Рекомендуємо переглянути ще 12 рецептів нетрадиційного “Олів’є”.
Як приготувати желейний рулет «Олів'є»
- Овочі зварити «кожушку» до готовності, яйця зварити на круто, охолодити.
- Варені та охолоджені овочі почистити та порізати кубиками. Додати консервовані горошок та кукурудзу.
- Розмішати майонез зі сметаною, посолити, і перемішати з порізаними овочами.
- У теплому бульйоні розмішати желатин і довести до кипіння на маленькому вогні. Охолодити, але не дати схопитися, а тоді вилити все в салат і добре вимішати.
- Форму для рулету встелити харчовою плівкою. Викласти туди форму половину салату, покласти рядочком ряд цілі яйця, викласти решту салату, розрівняти ложкою, втрамбовуючи, щоб не було порожнин.
- Зверху прикрити плівкою і поставити в холод для застигання.
- Дістати, порізати на скибочки шириною 1-2 см, прикрасити зеленню, горошком і подати до новорічного столу.
- Порада від ЇСТИ: замість м’ясного бульйону у желе можна додати рідину з горошку або кукурудзи. Або ж змішати обидва маринади. Якщо не маєте подовгастої форми для заливного, використайте пластикову пляшку з відрізаним горлечком.
Перегляньте також 8 новорічних рецептів заливної риби.
Вам сподобався рецепт святкового желейного рулету «Олів’є»? Вдалася страва, яка прикрасила ваш святковий стіл? Чи були якісь труднощі у приготуванні? Напишіть про це у коментарях.