11.12.2015

Святковий рулет «Олів’є»

Оригінальний рецепт класичної страви, яку можна назвати і салатом, і рулетом, і холодцем. Однаково буде смачно і дуже святково. Загалом інгредієнти для «Олів’є» традиційні, додається лише желатин і бульйон. Ну і звичайно – вся справа у технології. Саме вона робить із звичайного салату кулінарний шедевр. Тож до роботи!

Інгредієнти для салату-желе

  • 2 морквини

  • 3 картоплини

  • 3 мариновані огірки

  • 0,5 бляшаної банки г зеленого горошку

  • 0,5 бляшаної банки кукурудзи

  • 100 г копченої шинки або курятини

  • 5 курячих яєць (або 10 перепелиних)

  • 1 пучок зеленої цибулі (за бажанням)

  • 3 ст. л. сметани

  • 6 ст. л. майонезу

  • 250 мл м’ясного бульйону

  • 20 г швидкорозчинного желатину

  • сіль, перець до смаку.

Рекомендуємо переглянути ще 12 рецептів нетрадиційного “Олів’є”.

Як приготувати желейний рулет «Олів'є»

  • Овочі зварити «кожушку» до готовності, яйця зварити на круто, охолодити.
  • Варені та охолоджені овочі почистити та порізати кубиками. Додати консервовані горошок та кукурудзу.
  • Розмішати майонез зі сметаною, посолити, і перемішати з порізаними овочами.
  • У теплому бульйоні розмішати желатин і довести до кипіння на маленькому вогні. Охолодити, але не дати схопитися, а тоді вилити все в салат і добре вимішати.
  • Форму для рулету встелити харчовою плівкою. Викласти туди  форму половину салату, покласти рядочком ряд цілі яйця, викласти решту салату, розрівняти ложкою, втрамбовуючи, щоб не було порожнин.
  • Зверху прикрити плівкою і поставити в холод для застигання.
  • Дістати, порізати на скибочки шириною 1-2 см, прикрасити зеленню, горошком і подати до новорічного столу.
  • Порада від ЇСТИ: замість м’ясного бульйону у желе можна додати рідину з горошку або кукурудзи. Або ж змішати обидва маринади. Якщо не маєте подовгастої форми для заливного, використайте пластикову пляшку з відрізаним горлечком.

Перегляньте також 8 новорічних рецептів заливної риби.

Вам сподобався рецепт святкового желейного рулету «Олів’є»? Вдалася страва, яка прикрасила ваш святковий стіл? Чи були якісь труднощі у приготуванні? Напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.