Сирник з вівсянкою «Геркулес»
Рецепт сирника без жодного грама пшеничного борошна. А виходить соковитим, щільним і зовсім не розпадається. Якщо, до того ж, у вашій родині корисну вівсянку не надто полюбляють, то тут вони її навіть не помітять!
Інгредієнти для вівсяного сирника
1 кг кисломолочного сиру
4 яйця
1 склянка вівсяних пластівців
1 склянка цукру
дрібка солі
цедра з третини лимона
ванілін на смак
вишні (родзинки, курага на вибір)
жир для змазування форми.
Вам також має сподобатись рецепт справжнього львівського сирника.
Directions
- Як приготувати сирник з вівсянкою
- Сир змолоти в м’ясорубці або в блендері.
- Додати вівсяні пластівці, яйця, цукор, ванілін і добре вимішати.
- Залишити сирну масу на 15 хвилин, щоб пластівці набухли.
- Якщо використовуєте вишні, попередньо дайте стекти соку. Якщо сухофрукти – промийте їх і добре висушіть.
- Форму для сирника змастіть маслом або маргарином. Можна присипати сухарями або манкою.
- Додайте ягоди до сирної маси, обережно вимішайте і викладіть у підготовлену форму.
- Випікати у духовці на середньому вогні (170-180 градусів) 50-60 хвилин.
- Готовий сирник не діставати з форми, доки повністю не охолоне.
Спробуйте також рецепт німецького сирника з маком.
Сподобався рецепт сирника з вівсянкою та вишнями? Розкажіть про це в коментарях та поділіться враженнями з друзями в соціальних мережах.