04.03.2016

Сирна запіканка з бананами

Кисломолочний сир дуже корисний, а в поєднанні з бананом та сухофруктами – це взагалі безцінна страва. Таку запіканку можна готувати на сніданок до ароматної кави, давати дітям до школи та брати із собою на роботу. Пропонуємо приготувати сирну запіканку з бананами і сухофруктами за нашим рецептом.

Інгредієнти для запіканки

  • 500 грамів кисломолочного сиру

  • 1/2 склянки родзинок

  • 1/2 склянки кураги

  • 1 банан

  • 3 столові ложки сметани

  • 3 столові ложки цукру

  • 2 столові ложки манки.

Спробуйте ще приготувати львівський сирник у мультиварці. 

Як приготувати запіканку

  • Родзинки залити теплою водою і залишити на 20 хвилин, процідити і висушити на паперовому рушничку або серветці.
  • Курагу промити, просушити і порізати невеликими шматочками.
  • Свіжий кисломолочний сир відтиснути, якщо він занадто вологий, та пропустити через м’ясорубку.
  • Банан варто обирати дуже стиглий, почистити його і перетворити в пюре.
  • Кисломолочний сир перемішати з бананом, манкою і цукром. Якщо маса буде надто сухою, додати сметану, ретельно перемішати.
  • Родзинки з курагою додати в сирно-бананову масу і добре вимішати, щоб сухофрукти рівномірно розподілились.
  • Тісто за своєю консистенцією має бути в’язке і доволі густе.
  • Форму для запікання застелити пергаментом, змазати вершковим маслом або олією, вилити тісто.
  • Поставити в розігріту духовку та випікати 40 хвилин при температурі 180º, після чого дістати, змазати запіканку сметаною і знову відправити в духовку приблизно на 20 хвилин.

Рекомендуємо також рецепт сирного пудингу в мікрохвильовці.

Сподобався рецепт сирної запіканки з бананами – напишіть про це в коментарях і поділіться з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.