Рисовий салат з перцем та помідорами на зиму
Влітку потрудились – взимку наїлись. Цей салат настільки самодостатній, що не вимагає навіть гарніру. Просто відкрили баночку – і на столі готова страва. Чи для несподіваних гостей, чи в далеку дорогу. Голодними точно не залишитесь!
Інгредієнти для салату з рисом
1 кг цибулі
1 кг перцю болгарського
1 кг помідорів
1 кг моркви
0,5 л рафінованої олії
2 склянки вареного рису
4 ст. ложки оцту
2 ст. ложки солі
0,5 склянки цукру
мелений чорний перець на смак
Можете також заготовити салат з кабачків по-корейськи.
Як приготувати салат з помідорами, рисом та перцем
- Цибулю та перець порізати півкільцями, моркву потерти на грубу тертку.
- Олію вилити в посудину для тушкування, добре розігріти, покласти спочатку цибулю, через 10-15 хвилин моркву.
- Додати решту овочів і відварений рис.
- Влити оцет, всипати спеції. Варити ще 15 хвилин.
- Киплячим розкласти в теплі стерильні банки, закрутити кришками, вкутати в грубу тканину до повного вистигання.
Рекомендуємо приготувати ще закуску з баклажанів на зиму.
Якщо вам посмакував рецепт консервованого рисового салату з перцем та помідорами, поділіться ним із друзями у соціальних мережах.