18.08.2015

Рисовий салат з перцем та помідорами на зиму

Влітку потрудились – взимку наїлись. Цей салат настільки самодостатній, що не вимагає навіть гарніру. Просто відкрили баночку – і на столі готова страва. Чи для несподіваних гостей, чи в далеку дорогу. Голодними точно не залишитесь!

Інгредієнти для салату з рисом

  • 1 кг цибулі

  • 1 кг перцю болгарського

  • 1 кг помідорів

  • 1 кг моркви

  • 0,5 л рафінованої олії

  • 2 склянки вареного рису

  • 4 ст. ложки оцту

  • 2 ст. ложки солі

  • 0,5 склянки цукру

  • мелений чорний перець на смак

Можете також заготовити салат з кабачків по-корейськи.

Як приготувати салат з помідорами, рисом та перцем

  • Цибулю та перець порізати півкільцями, моркву потерти на грубу тертку.
  • Олію вилити в посудину для тушкування, добре розігріти, покласти спочатку цибулю, через 10-15 хвилин моркву.
  • Додати решту овочів і відварений рис.
  • Влити оцет, всипати спеції. Варити ще 15 хвилин.
  • Киплячим розкласти в теплі стерильні банки, закрутити кришками, вкутати в грубу тканину до повного вистигання.

Рекомендуємо приготувати ще закуску з баклажанів на зиму.

Якщо вам посмакував рецепт консервованого рисового салату з перцем та помідорами, поділіться ним із друзями у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.