Полуничний квас
Квас, як будь-який продукт молочнокислого бродіння, нормалізує роботу шлунка і кишківника, регулює обмін речовин в організмі і сприятливо впливає на роботу серця і судин. Тому пийте, на здоров’я!
Інгредієнти для полуничного квасу
100 полуниці (можна замороженої)
1 л води
150 г цукру
10 г свіжого імбиру (можна замінити сушеним)
1 ч. ложка сухих дріжджів
Спробуйте також приготувати хлібний квас.
Як приготувати полуничний квас
- Полуницю подрібнити блендером або потовкти.
- Дріжджі розмішати із невеликою кількістю теплої солодкої води, зачекати, поки утвориться пінка.
- У теплій воді розмішати цукор, полуничне пюру, імбир, воду з дріжджами. Рідина не повинна доходити до країв ємкості, одягнути на неї гумову рукавичку і залишити при кімнатній температурі мінімум на добу.
- Якщо у приміщенні прохолодно і процес бродіння відбувається неінтенсивно (рукавичка не стоїть), можна залишити напій на 2 доби.
- Відтак процідити квас, перелити у пляшку зі щільним корком, покласти у холодильник. Відкривати обережно: сильно піниться.
Скуштуйте також яблучний квас.