25.08.2015

Полуничний квас

Квас, як будь-який продукт молочнокислого бродіння, нормалізує роботу шлунка і кишківника, регулює обмін речовин в організмі і сприятливо впливає на роботу серця і судин. Тому пийте, на здоров’я!

Інгредієнти для полуничного квасу

  • 100 полуниці (можна замороженої)

  • 1 л води

  • 150 г цукру

  • 10 г свіжого імбиру (можна замінити сушеним)

  • 1 ч. ложка сухих дріжджів

Спробуйте також приготувати хлібний квас.

Як приготувати полуничний квас

  • Полуницю подрібнити блендером або потовкти.
  • Дріжджі розмішати із невеликою кількістю теплої солодкої води, зачекати, поки утвориться пінка.
  • У теплій воді розмішати цукор, полуничне пюру, імбир, воду з дріжджами. Рідина не повинна доходити до країв ємкості, одягнути на неї гумову рукавичку і залишити при кімнатній температурі мінімум на добу.
  • Якщо у приміщенні прохолодно і процес бродіння відбувається неінтенсивно (рукавичка не стоїть), можна залишити напій на 2 доби.
  • Відтак процідити квас, перелити у пляшку зі щільним корком, покласти у холодильник. Відкривати обережно: сильно піниться.

Скуштуйте також яблучний квас.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.