Квас добре втамовує спрагу. Завдяки вмісту органічних кислот напій має властивість затримувати вологу в організмі. Тому готуйте і насолоджуйтеся!


Інгредієнти для квасу

500 г чорного хліба (або 300 г сухарів)

200–300 г цукру

15 г дріжджів (або 0,5–1 ч. ложки сухих)

5 л води.

 

Спробуйте також приготувати яблучний квас.

Як приготувати хлібний квас

Хліб порізати шматочками, висушити і підсмажити у духовці, щоб запеклися, висипати і каструлю, залити 3 л окропу, накрити кришкою і залишити до охолодження.

Процідити рідину через марлю, а хліб, що залишився знову залити 2 л окропу, накрити кришкою і відставити на 2 год.

Знову процідити, всю рідину злити в одну ємність, додати цукор і дріжджі, перемішати і залишити при кімнатній температурі на ніч.

Можна додати кілька шматочків лимона листків смородини. Готовий квас налити у пляшки і зберігати у прохолодному місці.

 

Рекомендуємо також рецепт ягідного квасу.

Залишити коментар

Your email address will not be published.