25.08.2015

Хлібний квас

Квас добре втамовує спрагу. Завдяки вмісту органічних кислот напій має властивість затримувати вологу в організмі. Тому готуйте і насолоджуйтеся!

Інгредієнти для квасу

  • 500 г чорного хліба (або 300 г сухарів)

  • 200–300 г цукру

  • 15 г дріжджів (або 0,5–1 ч. ложки сухих)

  • 5 л води.

Спробуйте також приготувати яблучний квас.

Як приготувати хлібний квас

  • Хліб порізати шматочками, висушити і підсмажити у духовці, щоб запеклися, висипати і каструлю, залити 3 л окропу, накрити кришкою і залишити до охолодження.
  • Процідити рідину через марлю, а хліб, що залишився знову залити 2 л окропу, накрити кришкою і відставити на 2 год.
  • Знову процідити, всю рідину злити в одну ємність, додати цукор і дріжджі, перемішати і залишити при кімнатній температурі на ніч.
  • Можна додати кілька шматочків лимона листків смородини. Готовий квас налити у пляшки і зберігати у прохолодному місці.

Рекомендуємо також рецепт ягідного квасу.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.