29.08.2015

Нарізний батон у домашніх умовах

Присвячується любителям домашньої випічки. М’яке пухке тісто, а зверху – хрустка золотиста скоринка. Це про батон, який щойно з духовки. Рецепт перевірений. У магазині такого не купиш.

Інгредієнти для батона

Можна ще приготувати сирні грінки із батона.

Як спекти батон у домашніх умовах

  • Змішати борошно, дріжджі, сіль, цукор, додати підігріті молоко й воду, а також розтоплене масло.
  • Замісити тісто. Місити, допоки почне відлипати від рук.
  • Залишити тісто десь на 1,5-3 години, щоб підійшло.
  • Тепер тісто потрібно розділити на 6-7 частин (залежно від того, якого розміру батон ви хочете).
  • Із кожної частини тіста розкачати прямокутник і скрутити його. Краї заліпити. Зверху зробити ножем кілька паралельних надрізів навскіс. Викласти готові вироби на змащену олією форму і почекати ще хвилин 30.
  • Після цього верх змастити збитим жовтком, до якого можна додати 2 чайні ложки молока.
  • Випікати 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Радимо також рецепт хліба з висівками у домашніх умовах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.