Нарізний батон у домашніх умовах

Поділитись публікацією:

Присвячується любителям домашньої випічки. М’яке пухке тісто, а зверху – хрустка золотиста скоринка. Це про батон, який щойно з духовки. Рецепт перевірений. У магазині такого не купиш.

Інгредієнти для батона

Можна ще приготувати сирні грінки із батона.

Як спекти батон у домашніх умовах

  • Змішати борошно, дріжджі, сіль, цукор, додати підігріті молоко й воду, а також розтоплене масло.
  • Замісити тісто. Місити, допоки почне відлипати від рук.
  • Залишити тісто десь на 1,5-3 години, щоб підійшло.
  • Тепер тісто потрібно розділити на 6-7 частин (залежно від того, якого розміру батон ви хочете).
  • Із кожної частини тіста розкачати прямокутник і скрутити його. Краї заліпити. Зверху зробити ножем кілька паралельних надрізів навскіс. Викласти готові вироби на змащену олією форму і почекати ще хвилин 30.
  • Після цього верх змастити збитим жовтком, до якого можна додати 2 чайні ложки молока.
  • Випікати 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Радимо також рецепт хліба з висівками у домашніх умовах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...