Нарізний батон у домашніх умовах
Присвячується любителям домашньої випічки. М’яке пухке тісто, а зверху – хрустка золотиста скоринка. Це про батон, який щойно з духовки. Рецепт перевірений. У магазині такого не купиш.
Інгредієнти для батона
150 мілілітрів молока
350-400 грамів борошна
10 грамів сухих дріжджів
50 грамів вершкового масла чи маргарину
70-80 мілілітрів води
2 чайні ложки цукру
сіль
жовток (для змащування)
Можна ще приготувати сирні грінки із батона.
Як спекти батон у домашніх умовах
- Змішати борошно, дріжджі, сіль, цукор, додати підігріті молоко й воду, а також розтоплене масло.
- Замісити тісто. Місити, допоки почне відлипати від рук.
- Залишити тісто десь на 1,5-3 години, щоб підійшло.
- Тепер тісто потрібно розділити на 6-7 частин (залежно від того, якого розміру батон ви хочете).
- Із кожної частини тіста розкачати прямокутник і скрутити його. Краї заліпити. Зверху зробити ножем кілька паралельних надрізів навскіс. Викласти готові вироби на змащену олією форму і почекати ще хвилин 30.
- Після цього верх змастити збитим жовтком, до якого можна додати 2 чайні ложки молока.
- Випікати 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Радимо також рецепт хліба з висівками у домашніх умовах.