23.06.2015

Молода картопля, запечена з твердим сиром

Сир і картопля – інгредієнти, які можуть прикрасити і збагатити смаком та ароматом будь-яку страву. Тому коли вони «зустрічаються» в одній тарілці, страва автоматично стає виграшною і улюбленою.

Інгредієнти для картоплі з сиром

  • 1 кг молодої картоплі

  • 50 г вершкового масла

  • 50 г тертого твердого сиру

  • сіль, чорний перець, зелень.

Спробуйте також приготувати молоду картоплю з грибами.

Як приготувати печену картоплю з сиром

  • Бульби бажано вибрати приблизно однакового розміру. Добре вимити, шкірку не чистити.
  • Надрізати кожну картоплину вздовж, не дорізаючи до кінця – зовні картоплини повинні здаватися цілими.
  • Змастити маслом форму для запікання, викласти картоплю розрізами вгору, посипати перцем, сіллю, посіченою зеленню і сиром так, щоб в розрізи також потрапила начинка.
  • На кожну картоплину зверху покласти по шматочку вершкового масла, готувати в розігрітій духовці до готовності і золотисто-коричневої скоринки.

Рекомендуємо ще рецепт печеної картоплі з грибами та м’ясом.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.