Молода картопля, запечена з твердим сиром
Сир і картопля – інгредієнти, які можуть прикрасити і збагатити смаком та ароматом будь-яку страву. Тому коли вони «зустрічаються» в одній тарілці, страва автоматично стає виграшною і улюбленою.
Інгредієнти для картоплі з сиром
1 кг молодої картоплі
50 г вершкового масла
50 г тертого твердого сиру
сіль, чорний перець, зелень.
Спробуйте також приготувати молоду картоплю з грибами.
Як приготувати печену картоплю з сиром
- Бульби бажано вибрати приблизно однакового розміру. Добре вимити, шкірку не чистити.
- Надрізати кожну картоплину вздовж, не дорізаючи до кінця – зовні картоплини повинні здаватися цілими.
- Змастити маслом форму для запікання, викласти картоплю розрізами вгору, посипати перцем, сіллю, посіченою зеленню і сиром так, щоб в розрізи також потрапила начинка.
- На кожну картоплину зверху покласти по шматочку вершкового масла, готувати в розігрітій духовці до готовності і золотисто-коричневої скоринки.
Рекомендуємо ще рецепт печеної картоплі з грибами та м’ясом.