Молочне морозиво
Стежте, щоб у складі купованого морозива було якомога менше «ешок». При цьому придбати морозиво зовсім без стабілізаторів неможливо – вони забезпечують повільне танення десерту. Морозиво без хімії – тільки приготоване власноруч. Як приготувати молочне морозиво, підкаже рецепт.
Інгредієнти для молочного морозива
1 л молока
100 г масла
2 скл. цукру
1 ч. ложка крохмалю
5 яєчних жовтків
Радимо також приготувати вершкове морозиво зі згущеним молоком.
Як приготувати молочне морозиво
- Молоко налити в каструлю, поставити на вогонь, відразу ж додати масло, довести до кипіння, зняти з вогню.
- Змішати цукор і крохмаль, додати жовтки, розтерти до однорідної маси, додати трошки молока, щоб вийшла гуміш густино рідкої сметани.
- У гаряче молоко поступово вливати яєчну масу, постійно помішуючи, знову поставити на вогонь.
- Коли суміш закипить повторно, зняти каструлю з вогню, поставити в холодну воду і продовжувати помішувати, доки охолоне. Розлити по формах, заморозити.
Скуштуйте також полуничне морозиво.
Якщо вам сподобався рецепт молочного морозива, напишіть про це у коментарях.