17.10.2015

Молочне морозиво

Стежте, щоб у складі купованого морозива було якомога менше «ешок». При цьому придбати морозиво зовсім без стабілізаторів неможливо – вони забезпечують повільне танення десерту. Морозиво без хімії – тільки приготоване власноруч. Як приготувати молочне морозиво, підкаже рецепт.


[columns]

[column size=”half” last=”no”]

Інгредієнти для молочного морозива

1 л молока

100 г масла

2 скл. цукру

1 ч. ложка крохмалю

5 яєчних жовтків.

 

Радимо також приготувати вершкове морозиво зі згущеним молоком.

[/column]
[column size=”half” last=”yes”]

Як приготувати молочне морозиво

Молоко налити в каструлю, поставити на вогонь, відразу ж додати масло, довести до кипіння, зняти з вогню.

Змішати цукор і крохмаль, додати жовтки, розтерти до однорідної маси, додати трошки молока, щоб вийшла гуміш густино рідкої сметани.

У гаряче молоко поступово вливати яєчну масу, постійно помішуючи, знову поставити на вогонь.

Коли суміш закипить повторно, зняти каструлю з вогню, поставити в холодну воду і продовжувати помішувати, доки охолоне. Розлити по формах, заморозити.

 

Скуштуйте також полуничне морозиво.

[/column]

[/columns]

Якщо вам сподобався рецепт молочного морозива, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.