Глінтвейн
Глінтвейн у перекладі з німецької мови означає гаряче вино. Цей напій є традиційним у Німеччині, Великобританії, Скандинавських країнах. Приготувати глінтвейн зможе кожен, потрібно лише підігріти червоне вино і додати до нього різні спеції та фрукти.
Інгредієнти для глінтвейну
6–7 бутонів гвоздики
1/8 мускатного горіха
4–5 горошин запашного перцю
1 паличка кориці
половина апельсина
півсклянки води
750 мл напівсолодкого червоного вина
Приготуйте також глінтвейн по-східному.
Як приготувати глінтвейн
- Спеції і порізаний кубиками апельсин залити водою і довести до кипіння.
- Кип’ятити 2–3 хв, зняти з вогню і настоювати 15 хв під кришкою.
- Відтак додати пляшку вина, сильно підігріти, але не кип’ятити.
- Налити в келихи для глінтвейну. Подавати напій гарячим.
Рекомендуємо також рецепт болгарського глінтвейну.
Якщо вам сподобався рецепт глінтвейну, прокоментуйте його на сайті та поширте в соцмережах.