Глінтвейн

Поділитись публікацією:

Глінтвейн у перекладі з німецької мови означає гаряче вино. Цей напій є традиційним у Німеччині, Великобританії, Скандинавських країнах. Приготувати глінтвейн зможе кожен, потрібно лише підігріти червоне вино і додати до нього різні спеції та фрукти.

Інгредієнти для глінтвейну

  • 6–7 бутонів гвоздики

  • 1/8 мускатного горіха

  • 4–5 горошин запашного перцю

  • 1 паличка кориці

  • половина апельсина

  • півсклянки води

  • 750 мл напівсолодкого червоного вина

Приготуйте також глінтвейн по-східному.

Як приготувати глінтвейн

  • Спеції і порізаний кубиками апельсин залити водою і довести до кипіння.
  • Кип’ятити 2–3 хв, зняти з вогню і настоювати 15 хв під кришкою.
  • Відтак додати пляшку вина, сильно підігріти, але не кип’ятити.
  • Налити в келихи для глінтвейну. Подавати напій гарячим.

Рекомендуємо також рецепт болгарського глінтвейну.

Якщо вам сподобався рецепт глінтвейну, прокоментуйте його на сайті та поширте в соцмережах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...